loader
Foto

Călătorie prin istoria filmului la Cluj Napoca | VIDEO

Între 9 mai - 6 iunie 2023, Cinema ARTA vă invită în Cluj-Napoca pentru a explora seria de evenimente din cadrul proiectului “Connecting the Heritage Cinemas of Europe”.

 

Vasile Hotea-Fernezan
Transilvania culturală

Prin filme, muzică, prezentări și expoziții, cinematograful propune o călătorie prin istoria filmului în corelație cu propria istorie.

.
„Cel din urmă om”, filmul lui Murnau din 1924, a fost prezentat la Cinema Arta din Cluj, în cadrul proiectului. Murnau a fost unul dintre marii inovatori ai cinemaului în perioada filmului mut.

(w882)

În fiecare marți, vor avea loc proiecții în sala de cinema precedate de prezentări susținute de curatorii Daniel Iftene și Radu Toderici, precum și de Bálint Zágoni.
.
Peste 40 de scurtmetraje din 20 de ţări vor putea fi văzute la cea de a 11-a ediție Cluj Shorts International Short Film Festival. În perioada 26-28 mai 2023 aveți ocazia de a urmări proiecțiile de la Cinema Victoria din Cluj-Napoca.
.

19:00 Cap de afiş

21:30 Autenticul la el acasă (R)

: Ana Ilca Mureșan - R (Reluare)
 
Ediție specială

În Vinerea Mare, 3 Mai 2024, de la ora 19.00, la TVR Cluj, v-am invitat la o ediție specială a emisiunii "Cântec și Poveste", dedicată cântărilor ...

Duminică, 21 aprilie, la "Semn de carte" subiectul a fost "Vârstele subversiunii. Nicolae Steinhardt și deconstrucția utopiilor", de Adrian Mureșan.

1 Mai grădinăresc | VIDEO

1 Mai grădinăresc | VIDEO

publicat: joi, 02 mai 2024

Mulți clujeni au participat la un tur prin grădinile mai puțin cunoscute din Cluj-Napoca.

 

#tvrcluj