loader
Foto

"Frații Petreuș", ediție de colecție a emisiunii "Cântec și Poveste" | VIDEO

Vineri, 5 aprilie 2024, de la ora 15:00, la TVR 3, în spațiul emisiunii "Cântec și Poveste", ați fost invitați la o întâlnire de suflet cu folclorul maramureșean autentic, promovat de frații Ion și Ștefan Petreuș.

 

Alexandru Pugna
Cântec și poveste

 

.
Deschidem "filmoteca de aur" a Televiziunii Române și ne bucurăm de minunate filmări realizate de-a lungul anilor de celebrii rapsozi maramureșeni.
.

(w882)O să ne amintim cu drag si de sora lor, Ioana Petreuș, care a cântat mulți ani alături de celebrii ei frați.

Invitat în emisiune va fi Andrei Petreuș, fiul lui Ștefan Petreuș, care ne va demonstra că este un vrednic urmaș al familiei sale de adevărați ambasadori ai folclorului tradițional maramureșan. Interpret valoros atât la ceteră (vioară) cât și cu vocea, Andrei Petreuș, alături de verișorul său, Marinel Petreuș, care este la fel de talentat, ne demonstrează că valorile tradiționale zămislite în satul maramureșan se transmit din generație în generație.

(w882)Amintiri deosebite, cântece de mare valoare și frumusețe, gânduri de viitor și proiecte deosebite pentru noile ediții ale Festivalului "Frații Petreuș", toate într-o ediție de colecție a emisiunii "Cântec și Poveste".

.

22:00 Program Ucraina

- preluare TV Ucraina

23:50 Ştiri pe scurt

 

Duminică, 21 aprilie, la "Semn de carte" subiectul a fost "Vârstele subversiunii. Nicolae Steinhardt și deconstrucția utopiilor", de Adrian Mureșan.

Caravana TVR3 „La tine acasă”, o ediție în pas de defilare | VIDEO

Urmărim o ediție "Caravana TVR3 „La tine acasă”" realizată la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu" din Sibiu, continuatoarea primei ...

Fructele românești de altădată, readuse la viață | VIDEO

Mere cu arome de pepene galben, trandafir sau ananas, piersici mov și vișine albe – toate acestea nu sunt doar roade ale imaginației, ci fructe ...

 

#tvrcluj