loader
Foto

„Cântec și poveste”, o ediție de colecție dedicată „Reginei cântecului popular maramureșean”

Vineri, 12 aprilie, de la ora 15:00, la TVR 3, v-am invitat să urmăriți o ediție specială a emisiunii „Cântec și Poveste”.  Am deschis „Filmoteca de Aur" a TVR și ne-am amintit de cea mai îndrăgită interpretă a cântecului popular maramureșean, Titiana Mihali.  

 

Alexandru Pugna
Cântec și poveste

Deși a plecat mult prea repede în „lumea cea fără de dor’’, Titiana Mihali a marcat pentru totdeauna cântecul tradițional maramureșean.

(w500)

 

Ca o mărturie pentru acest lucru, au rămas înregistrările din Fonoteca și Filmoteca de Aur a folclorului românesc, a Radiodifuziunii și Televiziunii Române.

(w500)

(w500)

În această ediție a emisiunii, am aflat părerile unor colegi de cântec, care au cunoscut-o bine și am avut ocazia, în premieră, să urmărim selecțiuni filmate la reînhumarea marii noastre artiste, după 14 ani de la deces, adusă pentru totdeauna de la Țăndărei, Ialomița, în Borșa Maramureșului, unde din anul 2005 și-a găsit somnul de veci, prin grija familiei.

(w500)

Mărturisiri și momente emoționante, cântece-șlagăr, lansate de marea noastră artistă, toate într-o ediție de colecție în care ne-am reamintit de cea care, pe drept cuvânt, a fost supranumită ,,Regina cântecului popular maramureșean”, Titiana Mihali.

(w500)

(w500)

***

Realizator: Alexandru Pugna

Producător: Radu Anghel

***

Foto: arhiva personala Titiana Mihali

 

 

2:00 Transilvania Policroma (R)

- R (Reluare)

3:30 Natura şi aventura (R)

- R (Reluare)
 

Duminică, 21 aprilie, la "Semn de carte" subiectul a fost "Vârstele subversiunii. Nicolae Steinhardt și deconstrucția utopiilor", de Adrian Mureșan.

Caravana TVR3 „La tine acasă”, o ediție în pas de defilare | VIDEO

Urmărim o ediție "Caravana TVR3 „La tine acasă”" realizată la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu" din Sibiu, continuatoarea primei ...

Fructele românești de altădată, readuse la viață | VIDEO

Mere cu arome de pepene galben, trandafir sau ananas, piersici mov și vișine albe – toate acestea nu sunt doar roade ale imaginației, ci fructe ...

 

#tvrcluj