loader
Foto

Galerie foto

Caravana „România Continuă”- porneşte la drum cu Proiectul Dunărea

Joi, vineri şi sâmbătă, la TVR 3 şi TVR Internaţional, ați putut urmări în transmisiune directă de la TVR Cluj unul dintre cele mai ambiţioase demersuri jurnalistice derulate pe teme de actualitate regională.

 

În această săptămână, pe parcursul a trei zile, echipa TVR Cluj v-a invitat să urmăriți programe de excepţie realizate la Galaţi (6 iunie), Brăila (7 iunie) şi Tulcea (8 iunie).

În fiecare dintre cele trei zile, de la ora 13.00 (în direct la TVR 3 şi TVR Cluj) şi de la ora 16.30 (înregistrat la TVR Internaţional), ați putut urmări ediţii speciale ale emisiunii Actual Regional în care jurnalistul Sebesi Karen a stat de vorbă cu reprezentanţi ai administraţiei publice, precum şi cu istorici, diplomaţi şi specialişti în domeniul Strategiei de Dezvoltare a Regiunii Dunării.

Emisiunea de tip magazin, a cuprins reportaje, dar şi invitaţi.Temele aduse în atenţia publicului au fost: problematica dunăreană, atuurile Bazinului Dunării în construcţia europeană, precum şi afirmarea contribuţiei României în cadrul acestei strategii.

De la ora 15.00 (în direct la TVR 3 şi TVR Cluj) şi de la ora 17.30 (înregistrat la TVR Internaţional), pe parcursul celor trei zile au fost programate ediţii speciale ale emisiunii Regiunea în Obiectiv - în cadrul căreia invitaţii jurnalistului Sebesi Karen au discutat despre promovarea economiei, a valorilor şi diversităţii culturale şi a obiectivelor turistice şi istorice.

Serile celor trei zile au fost rezervate folclorului şi poveştilor de dincolo de cântecele populare de la malurile Dunării, cu programe speciale în cadrul emisiunii Cântec şi poveste programate de la ora 19.00 (în direct la TVR 3 şi TVR Cluj) şi de la ora 01.00 (înregistrat la TVR Internaţional). Dincolo de bucuria dansului şi a cântecului popular, cele trei ediţii ne-au adus informaţii despre istoria şi tradiţia celor trei zone, relatate de invitaţii Loredanei Corchiş si Ralucăi Aftene: reprezentanţi ai Centrelor şi Direcţiilor Judeţene de Cultură, ai instituţiilor culturale, muzee, teatre şi personalităţi culturale reprezentative pentru fiecare dintre cele trei „staţii” ale Caravanei.

„România Continuă” cu TVR Cluj, TVR Craiova, TVR Iaşi, TVR Timişoara şi TVR Târgu-Mureş.

 

 

 

10:00 Observator transilvan (R)

- R (Reluare)

11:00 Actual Regional (R)

(Transparente)-R (Reluare)
 

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Despre muzică din alte vremuri, la

Muzică şi poveşti savuroase sâmbătă şi duminică, de la ora 15:00, la TVR Cluj, la "Transilvania Culturală". Pe net la aceleaşi ore: ...

Ziua Porților Deschise la Teatrul Național din Cluj-Napoca | VIDEO

De o călătorie fascinantă în lumea teatrului au avut parte sute de clujeni. A fost Ziua Porților Deschise la Teatrul Național Lucian Blaga din ...

 

#tvrcluj