loader
Foto

Galerie foto

Caravana Ştirile tale sunt la TVR din Transilvania la final

Caravana Ştirile tale sunt la TVR, din Transilvania a ajuns la final. Jurnaliştii  TVR Cluj  Mihaela Creţu şi Andrei Biro s-au bucurat de o săptâmână plină, în care  au străbătut la pas cele mai frumoase şi inedite locuri din Ardeal.

 

Telejurnal regional

 

Prima oprire a fost în judeţul Bistriţa-Năsăud, unde s-au alăturat hâzilor din Chintelnic. Andrei a fost deghizat, purtând cea mai veghe mască de hâd. Obiceiul vechi de peste 700 de ani este păstrat cu sfinţenie de oamenii locului, care nu lasă ca infleunţele străine să transforme tradiţia într-un kitch.
Al doilea popas a fost la poalele Făgăraşului, în Tălmăcel, satul în care nu există casă fără un "Ion" sau o "Ioana", tocmai când localnicii sărbătoreau... Sfântul Ion.  Mihaela şi Andrei ne-au arătat ce tradiţie bogată păstrează sătenii din Talmăcel.
Pe harta caravanei a urmat apoi Maramureşul. Aici  s-au simţit foarte bine alături de ucrainienii din Ruscova, care sărbătoreau Crăciunul de rit vechi. Colegii noştri au fost poftiţi la masa, legată conform tradiţiei cu lanţuri, dar plină de bunătăţi. Din Maramureş au coborât în Bihor, la Roşia, o localitate cu un potenţial turistic deosebit, de o frumuseţe aparte, din păcate puţin cunoscută.
Ultima oprire  a fost o călătorie în timp, în cetatea Alba-Iulia. Andrei l-a reprezentat  pe unul dintre signiferii legiunii a XIII-a Gemina (signiferul este purtătorul însemnelor legiunii), iar Mihaela a fost pentru o zi  domina,o femeie romană.
Andrei  ne-a mărturisit că a fost o săptămână de neuitat,  în care efortul jurnalistic s-a îmbinat cu plăcerea de a descoperi oameni minunaţi şi tradiţii uluitoare. Mihaela ne-a spus că ar repeta această experientă oricând.
Nu rataţi caravana "Ştirile tale sunt la TVR", în fiecare zi de la ora 20:00 în cadrul Telejurnalului de pe TVR1, care continuă cu alte locuri inedite, prezentate de colegii de la celelate studiouri teritoriale din ţară .

 

 

1:00 Prim plan obiectiv (R)

- R prima parte (Reluare)

2:00 Telejurnal TVR 3 (R)

- R (Reluare)
 
Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Dan Petrescu a semnat cu CFR Cluj un contract pe 3 ani, dar actualul antrenor interimar nu a fost informat de conducere.

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

La o cafea cu Poliția Rutieră | VIDEO

La o cafea cu Poliția Rutieră | VIDEO

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Mai mulți motocicliști clujeni s-au reunit marți dimineață la o cafenea din oraș pentru a discuta cu politiștii de la Rutieră despre cele mai ...

 

#tvrcluj