loader
Foto

Cât de uniţi mai sunt românii cu basarabenii, la „Proiect România”

Sâmbătă, 29 martie, de la ora 15:00, la TVR Cluj, la „Proiect România”, vom afla cât de uniţi mai sunt românii cu basarabenii după ce au trecut 96 de ani de la unirea vremelnică a Basarabiei cu România.

 

Sebesi Karen Attila
Proiect România

Doi tineri basarabeni -Maxim Eni, preşedintele Grupului de Iniţiativă Basarabeană, şi Sergiu Velenciuc, membru al grupului- aflaţi la studii universitare în România, la Cluj-Napoca, şi reputatul jurnalist Liviu Man, directorul săptămânalului de anchetă şi investigaţie "Gazeta de Cluj” sunt invitaţii producătorului Emilia Avram şi a moderatorului Sebesi Karen în platoul TVR Cluj. Vom afla de la aceştia ce gândesc basarabenii despre români, dar şi ce gândesc românii despre basarabeni, acum, la împlinirea a 96 de ani de la unirea vremelnică a Basarabiei cu România. Cât a mai rămas din podul de flori de peste Prut, câţi moldoveni sunt pro-ruşi şi câţi pro-români, ce câştigă şi ce pierd tinerii basarabeni care studiază în România sunt doar câteva întrebări al căror răspuns îl vom afla la „Proiect România”.

Va interveni şi Val Butnaru, jurnalist din Chişinău şi cel care a deschis prima televiziune în limba română în Republica Moldova, care va vorbi despre realităţile de peste Prut în noul context socio-politic.

Emisiunea va fi difuzată, în reluare, duminică, 30 martie, cu începere de la ora 15:00, la TVR Cluj.

9:00 Cultart (R)

- R (Reluare)

9:50 Carte de citire (R)

- R (Reluare)
 
Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Dan Petrescu a semnat cu CFR Cluj un contract pe 3 ani, dar actualul antrenor interimar nu a fost informat de conducere.

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

La o cafea cu Poliția Rutieră | VIDEO

La o cafea cu Poliția Rutieră | VIDEO

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Mai mulți motocicliști clujeni s-au reunit marți dimineață la o cafenea din oraș pentru a discuta cu politiștii de la Rutieră despre cele mai ...

 

#tvrcluj