loader
Foto

Cecília Felméri, premiată la Salonic | VIDEO

Sâmbătă și duminică, 27-28 februarie, la TVR Cluj și TVR+, la ora 15:00, Vasile Hotea-Fernezan vă invită să urmăriți o nouă ediție "Transilvania culturală".

 

Vasile Hotea-Fernezan
Transilvania culturală

„Spiral”, regizat de Cecília Felméri, a câștigat Premiul Special al Juriului la Salonic.

Debutul în lungmetraj al regizoarei clujene este o dramă psihologică intensă despre dificultatea de a lăsa în urmă trecutul. Este al doilea premiu important obținut, după Mențiunea Specială a Juriului în Competition 1-2 la Festivalul Internațional de Film de la Varșovia, unde Spiral a avut premiera mondială.

Cecília Felméri s-a născut în Cluj-Napoca și a absolvit studiile Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București. Înainte de a debuta în lungmetraj cu Spiral, a obținut premii importante cu scurtmetrajele sale. Mátyás, Mátyás (2010), Minute infinite (2011) sau Pastila fericirii (2012) i-au adus participări și premii importante la Locarno, Mar del Plata, AFI Fest, DOK Leipzig, Vilnius, Varșovia, TIFF, Premiile Gopo, Anim’est.

În prezent, predă la Universitatea Sapientia din Cluj și este co-fondatoarea și vicepreședinta Asociaţia Cineaştilor Maghiari din Transilvania.

13:00 TELEŞCOALA

14:00 Telejurnal

 

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Despre muzică din alte vremuri, la

Muzică şi poveşti savuroase sâmbătă şi duminică, de la ora 15:00, la TVR Cluj, la "Transilvania Culturală". Pe net la aceleaşi ore: ...

Ziua Porților Deschise la Teatrul Național din Cluj-Napoca | VIDEO

De o călătorie fascinantă în lumea teatrului au avut parte sute de clujeni. A fost Ziua Porților Deschise la Teatrul Național Lucian Blaga din ...

 

#tvrcluj