loader
Foto

Cel mai bun eveniment cultural al anului 2013, la Cluj - „Noaptea Muzeelor”

Aflat la cea de a zecea ediţie, „Noaptea Muzeelor” a fost desemnat cel mai bun eveniment cultural al anului 2013, la Cluj. Evenimentul s-a bucurat de participarea unui număr de peste 15.000  de vizitatori.

 

Premiul „Cel mai bun eveniment cultural al anului 2013, la Cluj” a fost acordat în cadrul proiectului Cluj Life Awards, menit să ilustreze preferinţele clujenilor în materie de evenimente socio-culturale.

„Noaptea Muzeelor” este un eveniment european iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, în anul 2005. Este patronat de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internațional al Muzeelor. România este participantă încă de la prima ediție, iar numărul muzeelor implicate a crescut anual.

Dan Breaz, şef departament la Muzeul de Artă Cluj, a declarat pentru TVR Cluj: „Evenimentul Noaptea Muzeelor, care a şi fost premiat în acest an ca evenimentul cultural al anului 2013, a fost un eveniment cu adevărat special. Ne-au trecut pragul aproximativ 15.000 de vizitatori. Practic, Muzeul de Artă Cluj a fost muzeul cel mai vizitat cu această ocazie.”

Cluj Life Awards este un proiect pornit în urmă cu patru ani şi îşi propune să reflecte preferinţele vizitatorilor site-ului în materie de evenimente socio-culturale.

„Am avut o săptămână de propuneri. Vizitatorii site-ului au propus, au nominalizat practic evenimentele pe care ei le-au considerat cele mai bune, cele mai importante, cel mai bine organizate. Noi am propus doar categoriile şi vizitatorii site-ului au venit cu nominalizările. Apoi, timp de o lună, s-a votat pe fiecare categorie în parte. Ne bucurăm că a ieşit Noaptea Muzeelor, chiar considerăm că a meritat. Anul trecut, în luna mai, am simţit oraşul mult mai viu”, a declarat Gabriel Aldea, project manager clujlife.com.

„Noaptea Muzeelor” este echivalentul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor şi are loc în fiecare an, în data de 18 mai.

17:00 Telejurnal regional (R)

- direct (simultan TVR 3) (Reluare)

17:30 Lumea de aproape

(simultan TVR 3)
 
Ziua Porților Deschise la Teatrul Național din Cluj-Napoca | VIDEO

De o călătorie fascinantă în lumea teatrului au avut parte sute de clujeni. A fost Ziua Porților Deschise la Teatrul Național Lucian Blaga din ...

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Schengen și nu prea | VIDEO

Schengen și nu prea | VIDEO

publicat: marţi, 26 martie 2024

La finalul acestei luni, România va intra în spațiul aerian Schengen. Adulții care vor călători cu copii vor trebui să treaca totuși pe la ...

 

#tvrcluj