loader
Foto

Cele mai bune emisiuni TVR Cluj revin în grila de toamnă

Toamna aceasta, în grila de programe TVR Cluj şi TVR 3 revin emisiunile cele mai apreciate de publicul telespectator. „Tableta de sănătate”, „Cap de afiş” şi „Gustă Transilvania” sunt câteva dintre ele.

 

REGIONAL CAFE
Transilvania la zi
Dincolo de sport
Tableta de sănătate
Cântec şi poveste
Călătorii interioare
Gustă Transilvania

LUNI

REGIONAL CAFE

Ia-ţi micul dejun la Cluj ! O “trezire” veselă şi optimistă cu informaţii/evenimente la zi, revista presei, invitaţi, meteo.

 

MARŢI

TRANSILVANIA LA ZI

Transilvania la zi vă aduce în fiecare marţi, informaţii din lumea în care trăim în general, din spaţiul transilvănean în special. Prin subiectele abordate împreună cu specialişti din toate domeniile vieţii economico-sociale şi culturale, încercăm să vă dezvăluim cât mai multe despre preocupările, reuşitele dar şi dezamăgirile oamenilor ce fac parte din această comunitate.

DINCOLO DE SPORT

Proiecte pentru sport, avanpremiera săptămânii sportive.

POVEŞTILE LU’ PILU

O poveste începe aşa: ”a fost odată ca niciodată, că....”

Povestea sportului e şi de la Democrit şi mintea sănătoasă, mult mai târziu moralistul francez de Montaigne împacheta o variantă a întregului – ”să creştem un om întreg, nu un trunchi neînsufleţit, nici un suflet truchiat” – de aceea cred că toate paginile unei poveşti sînt pilde şi...exerciţii.

Sportul e un mod de viaţă, aşa că o plimbare printre campioni şi amintirile lor legate de sport, lasă pentru orice privitor o poveste ce nu dărâmă cuvintele lui Finley – ” transpiraţie plus sacrificiu egal succes” – şi împing orice naţie spre mişcare.

Olimpismul n-a fost dăruit de Pierre de Coubertin de aceea domnia sa împinge sportivul spre: ”sportul este cultivarea consecventăşi voluntară efortului fizic intensiv”. Limitele omului nu s-au oprit şi George Orwell şi-a definit propria idee despre sport – ”sportul serios n-are legătură cu jocul cinstit. Are legătură cu invidia, ura, lauda de sine, dispreţul faţă de toate regulile şi plăcerea sadică de a privi brutalitatea. Cu alte cuvinte, un război fără împuşcături”.

Să-mi cunosc campionii e un start spre o cursă de poveste ce-mi place să o răsfoiec alături de tine iar la finalul cursei, ca-n sport ce-i drept, toţi am câştigat. Sportul cere sacrificii, dar nu rămâne dator niciodată. El oferă satisfacţii unice şi de... poveste. Dacă cere cu mâna stângă cu mâna dreaptă oferă.

Drumul spre culmi l-a lăsat în cuvinte Seneca – ”este un drum lung dar te duce la inălţimi nemaiîntalnite”. Poveştile rămân poveşti, campionii rămân campioni şi să nu uiţi: fă sport! Merită!

 

MIERCURI

TABLETA DE SĂNĂTATE

Întrucât sănătatea este bunul nostru cel mai de preţ, vă propunem să urmăriţi, în fiecare miercuri, TABLETA DE SĂNĂTATE, emisiune dedicată informaţiei şi educaţiei unui spectru larg de telespectatori, iar cu ajutorul specialiştilor, încercăm să realizăm o incursiune în secretele unei afecţiuni, desecretizate de către un invitat de marcă. Subiectul fiecărei emisiuni este astfel conceput încât să satisfacă, pe cât posibil, toate gusturile în materie de informaţie medicală şi, în acelaşi timp, să transmită ”în direct” un puternic mesaj privind stilul de viaţă sănătos prin dietă, exerciţiu fizic, echilibru mental şi spiritual.

 

VINERI

CAP DE AFIŞ

Cap de Afiş, emisiunea de educaţie muzicală care cultivă gustul telespectatorilor în direcţia cu sens unic a valorii. Cap de Afiş face radiografia capodoperei intrând în natura artistului. Iată şi lecţia predată în ediţiile emisiunilor Cap de Afiş: Artiştii, asemeni preoţilor au anumite privilegii asupra emoţiilor noastre având capacitatea de a da celuilalt o altă viziune despre el însuşi pe care n-a avut-o până la întâlnirea cu capodopera.

Pentru viaţa unui artist, motivaţia deciziilor sale este mult mai importantă decât finalitatea acestora.

CÂNTEC ŞI POVESTE

Este o poveste a lumii satului transilvănean exprimată în gânduri şi poveşti ale celor mai importante nume ale folclorului din zonă. Cântecul şi povestea se împletesc într-un stil perfect tradiţional.

 

SÂMBĂTĂ

FĂRĂ PREJUDECĂŢI

O emisiune magazin cu informaţii, ştiri, evenimente din Transilvania dedicate persoanelor cu deficienţe şi nu numai ! Emisiunea este tradusă în limbaj mimico-gestual.

CĂLĂTORII INTERIOARE

Psihologia este fundamentală pentru înţelegerea vieţii. Seria de emisiuni Călătorii interioare, realizate de Mihaiela Ilea, îşi propune să aducă acest domeniu în spaţiul public prin intermediul cunoscutului psiholog prof.univ.dr. Daniel David şi a invitaţilor săi.

GUSTĂ TRANSILVANIA

O emisiune care are în prim plan personalităţi şi aspecte ale Transilvaniei culturale.

DIALOGURI CU ANDREI MARGA

Un tur de forţă ideatic, săptămânal, alături de filosoful şi omul de cultură, fost ministru al Educaţiei şi de Externe, dar şi un activ promotor al interculturalităţii, profesorul Andrei Marga. Un deceniu de dialoguri active, delicate şi dedicate. Un dialog cu rezonanţe, un dialog săptămânal cu şi despre politică, filosofie, învăţământ, economie, artă şi cultură, dar şi un pic de sport, dacă este necesar, alături de profesorul Andrei Marga, un veritabil şi actual cărturar.

 

DUMINICĂ

UN STIL DE VIAŢĂ SĂNĂTOS

Probleme actuale despre nutriţie şi tot ce ţine de un stil de viaţă sănătos alături de invitatul permanent al emisiunii: prof.univ.dr. Nicolae Hâncu, medic nutriţionist.

***

Emisiunile pot fi urmărite şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS si Android.

 

2:30 Lumea de aproape (R)

- R (Reluare)

3:00 Jurnal Regional (R)

TVR Cluj - R (Reluare)
 
Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Dan Petrescu a semnat cu CFR Cluj un contract pe 3 ani, dar actualul antrenor interimar nu a fost informat de conducere.

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

La o cafea cu Poliția Rutieră | VIDEO

La o cafea cu Poliția Rutieră | VIDEO

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Mai mulți motocicliști clujeni s-au reunit marți dimineață la o cafenea din oraș pentru a discuta cu politiștii de la Rutieră despre cele mai ...

 

#tvrcluj