loader
Foto

Adrian Papahagi a anunţat în direct la TVR Cluj că se retrage din politică

Adrian Papahagi a anunţat prin intermediul unei reţele de socializare că se retragere din viaţa politică din “raţiuni personale”. Totuşi, vicepreşedintele fondator al Partidului Mişcarea Populară va rămâne alături de Emil Boc şi de ceilalţi colegi ai săi în fundaţia cu acelaşi nume.

 

“Din raţiuni personale, care nu mă implică decât pe mine, am decis să mă retrag din viaţa politică. Voi continua să lupt, ca intelectual, pentru valorile în care cred şi pentru asanarea spaţiului public românesc. Voi acorda mereu sprijin şi încredere Partidului Mişcarea Populară, al cărui fondator sunt, şi Preşedintelui Traian Băsescu. Voi fi alături de ei ca orator şi susţinător, atunci când mi-o vor cere aşa cum s-a întâmplat din vara lui 2012 încoace. În perioada următoare îmi voi dedica toată pasiunea şi energia familiei şi universităţii, şi voi refuza orice apariţie publică”, este anunţul făcut de Adrian Papahagi.

Adrian Papahagi şi-a anunţat intenţia de a demisiona din Partidul Mişcarea Populară în emisiunea “Transilvania politică” de la TVR Cluj. Motivul deciziei sale este posibila acceptare în Partidul Mişcarea Populară a deputatului PNL Marian Anton. “Eu cred că un om care acum câteva zile a avut o iniţiativă anti-liberală, practic nu de dreapta, nu se poate alătura partidului nostru şi mă voi opune acestui lucru. Cred că şi colegii de partid vor fi de acord cu mine. Dacă domnul Marian Anton va fi primit în Partidul Mişcarea Populară voi face fix ce am scris acolo (în anunţul făcut pe reţeaua de socializare, n. red.): îmi dau demisia şi mă întorc la catedră, la Cluj."

Adrian Papahagi a adăugat că va rămâne membru al Fundaţiei Mişcarea Populară din Cluj şi va continua să îşi sprijine colegii. Demisia vine înainte de şedinţa Colegiului Naţional al Partidului Mişcarea Populară, de la Palatul Parlamentului.

 

 

15:00 Prim plan obiectiv

- direct prima parte

16:00 Observator transilvan

- direct
 

"Fără Prejudecăți", la TVR Cluj

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Vă invităm să urmăriți o nouă ediție a emisiunii Fără Prejudecați, sâmbătă, 20 aprilie, începând cu ora 10:00, la TVR Cluj.

“Față în față”, cu Vasile Dîncu

“Față în față”, cu Vasile Dîncu

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Vineri, 19 aprilie, la “Față în față” Loredana Corchiș va discuta cu prof. univ. dr. Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național PSD, despre ...

Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Dan Petrescu a semnat cu CFR Cluj un contract pe 3 ani, dar actualul antrenor interimar nu a fost informat de conducere.

 

#tvrcluj