loader
Foto

Clujeanul de la Microsoft şi Facebook

La numai 23 de ani, a lucrat deja pentru două din cele mai cunoscute corporaţii din lume: Microsoft şi Facebook. Sebastian Crişan, un tânăr din Cluj, s-a întors în ţară şi îi învaţă pe alţi tineri cum să îşi găsească o slujbă în străinătate.

 

Experienţa profesională acumulată cât timp a lucrat pentru Microsoft şi Facebook i-a dat lui Sebastian Crişan încredere şi l-a ajutat să ajungă la un nivel al carierei la care mulţi doar visează.

În 2012, Sebastian Crişan, un simplu student al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, a aplicat pentru o bursă în Statele Unite ale Americii. A fost admis, aşa că şi-a făcut bagajele şi nu s-a oprit decât la Washington D.C., la sediul celebrei companii Microsoft al nu mai puţin celebrului Bill Gates: „La Microsoft m-am ocupat de o aplicaţie experimentală pentru un proiect de viitor al Microsoft. Spre surpriza mea, aplicaţia la care am lucrat i-a fost prezentată lui Bill Gates cam la două săptămâni după ce am plecat de acolo.”

Experienţa de la Washington i-a deschis orizonturile lui Sebastian, dar şi dorinţa de a lucra într-o nouă corporaţie. Aşa că tânărul clujean a aplicat şi pentru un internship la Facebook. Era pentru a doua oară când Sebastian lucra alături de angajaţi de elită din domeniul IT: „Întotdeauna mi-am dorit să mă autodepăşesc şi să trec dincolo de zona de confort. La Facebook am lucrat la partea de reclamele care apar utilizatorilor pe site. Beneficiile au fost atât profesionale, cât şi personale. Înveţi foarte multe lucruri, dar contează şi pentru CV.”

Şi-a trăit visul american la maximum, însă dorul de casă nu-i dădea pace. Sebastian s-a întors în ţară şi acum îi inspiră pe tinerii care vor să lucreze în domeniul IT. El a fost invitat la un târg de joburi, unde le-a dezvăluit tinerilor cum e să lucrezi pentru Bill Gates şi Mark Zuckerberg.

Pentru Sebastian, viitorul arată bine. Momentan, nu vrea să plece din ţară. Vrea să-şi termine studiile şi apoi să-şi găsească un loc de muncă în domeniul pentru care s-a pregătit. Speră să o poată face în România, pentru că aşa ar putea să dea înapoi ţării sale o parte din ceea ce a primit aici.

3:00 Jurnal Regional (R)

TVR Cluj - R (Reluare)

3:30 Actual regional p.1 (R)

- R (Reluare)
 
Târgul de Carte Gaudeamus la Cluj-Napoca | VIDEO

Târgul de Carte Gaudeamus la Cluj-Napoca | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Prima zi a Târgul de Carte Gaudeamus de la Cluj-Napoca a fost dedicată îndrăgitului umorist Cornel Udrea.

Începe Campionatul Național de Raliuri | VIDEO

Începe Campionatul Național de Raliuri | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Prima etapă din 2024 este vineri și sâmbătă, Raliul Harghitei.

Scriitoarea Florina Ilis, față în față cu publicul | VIDEO

Academia Română, filiala Cluj-Napoca, lansează o serie de evenimente la care scriitorii se întâlnesc cu cercetători, profesori universitari și ...

 

#tvrcluj