loader
Foto

Copii cu deficienţe de văz şi de auz au descoperit muzica din sufletul lor

La “Transilvania la zi”, 9 mai, ora 17:00, la TVR Cluj, aflăm despre un proiect în care s-a investit mult suflet. Profesori de muzică români şi americani au învăţat copii cu deficienţe de văz şi de auz să cânte şi să încânte.

 

Elena Nicolae
Transilvania la zi

Copiii de la Liceul Special de Deficienţi de Vedere şi de la Liceul Tehnologic Special pentru Deficienţi de Auz au descoperit muzica din interiorul sufletelor lor cu ajutorul profesorilor de la Music Camp International. După cinci zile de pregătire intensă, cei mici au învăţat să cânte la vioară, să facă vocalize şi să cânte trei piese în limba engleză şi latină de la profesori de muzică români şi americani. Stăm de vorbă cu cei implicaţi în proiect, elevi şi profesori.

Emisiunea continuă cu deja consacratul duplex cu Rebuplica Moldova. Reporterul TVR Cluj, Andrei Biro, se află la Chişinău cu Caravana “Moldova spre Europa” şi ne dă ultimele veşti de acolo.

Un festival de foarte scurt metraj cu filme de maxim 3 minute, adunate din toate colţurile lumii, va începe în zilele următoare la Cluj-Napoca. Festivalul de foarte scurt metraj “Tres Courts” are loc în perioada 2-11 mai în 100 de oraşe din 29 de ţări, între care 20 de oraşe din România. La Cluj, festivalul se va defăşura în zilele de 10 şi 11 mai, la Cinema Victoria şi Cinema Mărăşti. Stăm de vorbă cu Raluca Mateiu, responsabil cultură şi comunicare la Institutul Francez Cluj.

La Cluj, poţi bea cafea ieftină contra unui simplu zâmbet. Trei studente de la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din cadrul Universităţii “Babeș-Bolyai”, au lansat campania "Oferă zâmbete, nu emoticoane", împotriva utilizării telefonului mobil în cafenele de către tineri. Clienţii cafenelei vor primi o reducere de 10% la totalul notei de plată dacă acceptă să îşi lase telefonul mobil într-o tăviţă de pe masă. Telefonul va putea fi folosit doar dacă sună. Aflăm mai multe de la Nicoleta Banu, una dintre iniţiatoarele proiectului.

Producător: Luminiţa Purdea-Cotuţiu

Moderator: Elena Nicolae

23:50 Ştiri pe scurt (R)

- R (Reluare)

0:00 Observator transilvan (R)

- R (Reluare)
 

"Fără Prejudecăți", la TVR Cluj

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Vă invităm să urmăriți o nouă ediție a emisiunii Fără Prejudecați, sâmbătă, 20 aprilie, începând cu ora 10:00, la TVR Cluj.

“Față în față”, cu Vasile Dîncu

“Față în față”, cu Vasile Dîncu

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Vineri, 19 aprilie, la “Față în față” Loredana Corchiș va discuta cu prof. univ. dr. Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național PSD, despre ...

Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Dan Petrescu a semnat cu CFR Cluj un contract pe 3 ani, dar actualul antrenor interimar nu a fost informat de conducere.

 

#tvrcluj