loader
Foto

Cristian Gaţu, eroul primei poveşti a lu’ Pilu, la TVR Cluj şi TVR 3

Marţi, 13 octombrie, ați putut urmări partea a doua a primei poveşti a lu’ Pilu, de la ora 19.00 la TVR Cluj şi de la ora 22.30 la TVR 3.

 

Poveştile lu’ Pilu

Prima parte este disponibilă online pe TVR+.

Handbalistul Cristian Gațu, pentru că el este eroul de poveste al acestei ediţii, a fost şi va rămâne unic. Cristian Țopescu spunea despre el: “...din păcate astăzi nu avem cu cine să-l comparăm...”.

În prima şi a doua ediţie a emisiunii vă propunem să răsfoim împreună câteva pagini din povestea completă a marelui handbalist.

A fost și rămâne dirijorul de la...9 metri. Într-o echipă de și cu dirijori, el avea bagheta fermecată. Gheorghe Gruia a spus despre Gațu: "...el dădea pasă şi tot el fugea să prindă pasa. Era imprevizibil..." și așa era.

Cunoștea orchestra, partitura și nu în ultimul rând publicul. Era fermecător.

Are și regrete, de aceea e om și nu uită să-și privească întregul. Înainte de clasicul-vizionare plăcută-dau scriere cuvintelor rostite de Cristian Gațu: "... cred că am fost dăruit de Dumnezeu cu talent..."

A doua parte este disponibilă AICI

***

Despre emisiune

Sportul e un mod de viață,  așa că o plimbare printre campioni și amintirile lor legate de sport lasă pentru orice privitor o poveste ce nu dărâmă cuvintele lui Finley  – “transpirație plus sacrificiu egal succes” – și împing orice nație spre mișcare.

“Să-mi cunosc campionii e un start spre o cursă de poveste ce-mi place să o răsfoiesc alături de voi, iar la finalul cursei, ca-n sport ce-i drept, toți am câștigat. Sportul cere sacrificii, dar nu rămâne dator niciodată. El oferă satisfacții unice și de... poveste. Dacă cere cu mâna stângă cu mâna dreaptă oferă”, spune Alexandru Pilu Bănoi, realizatorul emisiunii.

Drumul spre culmi l-a lăsat în cuvinte Seneca –“este un drum lung, dar te duce la înălțimi nemaiîntâlnite”. Merită!

Poveștile rămân povești, campionii rămân campioni și să nu uiți: fă sport!

14:00 Telejurnal

14:50 Carte de citire (R)

- R (Reluare)
 
Ziua Porților Deschise la Teatrul Național din Cluj-Napoca | VIDEO

De o călătorie fascinantă în lumea teatrului au avut parte sute de clujeni. A fost Ziua Porților Deschise la Teatrul Național Lucian Blaga din ...

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Schengen și nu prea | VIDEO

Schengen și nu prea | VIDEO

publicat: marţi, 26 martie 2024

La finalul acestei luni, România va intra în spațiul aerian Schengen. Adulții care vor călători cu copii vor trebui să treaca totuși pe la ...

 

#tvrcluj