loader
Foto

Galerie foto

Cu tigaia-n spate la...pălincie

Radu Puşcaş şi Dan Păvăloiu descoperă pentru noi nebănuite şi pitoreşti locuri din judeţul Sălaj, de la Trăznea prin Vârşolţ şi până la Cizer. Surpriza emisiunii o va constitui, se putea altfel, o inedită reţetă de hiribe şi hiriboance!

 

Dan Păvăloiu
România în bucate

Primul popas are loc la pălincia lui Ambrus din Trăznea. Momentul nu este unul întâmplător. În toată Transilvania este perioada când cazanele pălinciilor duduie din plin.

Şi pentru a nu face discriminări, echipa TVR Cluj a dat o fugă şi pe dealul Vârşolţului, în satul vinului. Nu este însă un sat obişnuit. Aici locuitorii au construit uliţe cu case şi pivniţe pentru licoarea preţioasă, construcţii locuite de-a lungul anului doar când este de lucru la vie.

Călătoria cu tigaia-n spate se încheie la Cizer, un alt loc de basm din judeţul Sălaj, unde o vom cunoaşte pe tanti Florica lui Ionaş şi reţeta ei de ciorbă cu hiribe şi hiriboance (pentru orăşeni...ciorbă de cartofi cu ciuperci). Şi tot tanti Florica ne va arăta cum se vopseşte lâna cu pigmenţi naturali extraşi din frunză de nuc.

Emisiunea poate fi urmărită în 2 noiembrie pe TVR 3 de la ora 16.00 şi pe TVR Cluj de la ora 19.30.

9:00 Spirit şi credinţă

10:00 Fără prejudecăţi

(cu traducere mimico-gestuală)
 

Oana Giurgiu ne spune cum a început totul şi ne poveşteşte întâmplări mai mult sau mai puţin de groază din ediţiile "Luna Plină"  de până acum ...

Eugen Moritz, invitat la “Transparențe

Eugen Moritz, invitat la “Transparențe"

publicat: vineri, 26 iulie 2024

Vineri, 26 iulie, de la ora 19,00, la TVR Cluj, v-am invitat la o nouă ediție a emisiunii “Transparențe".

Miercuri, 24 iulie, la TVR Cluj, am urmărit o nouă ediție "Prim-plan Obiectiv" moderată de Ovidiu Damian.

 

#tvrcluj