loader
Foto

Despre “fabricile” de inteligenţă de la Cluj, la “Proiect România”

În pofida crizei economice, România produce, an de an, inteligenţă. Dovadă stau rezultatele tinerilor elevi la diferite concursuri naţionale şi internaţionale. Care este secretul? Vom afla la “Proiect România”, vineri, 2 mai, ora 19:00, la TVR Cluj.

 

Sebesi Karen Attila
Proiect România

Când vine vorba de performanţă şcolară, Clujul se află în top. În fiecare an, zeci de elevi obţin premii importante la olimpiade. De curând s-au finalizat fazele naţionale ale acestor concursuri considerate “Oscarurile” învăţământului românesc. Bilanţul: 15 medalii la Olimpiada Naţională de Fizică, 11 medalii obţinute de lotul clujean la Olimpiada de Limba şi Literatura Română, 15 medalii la Matematică, dar şi multe altele la celelalte discipline de studiu.

Îi avem invitaţi în platoul TVR Cluj pe doi elevi olimpici: Mara Chirteş, elevă în clasa a XI-a, locul II la Olimpiada Naţională de Limba Română, şi Mihnea Cuibus, elev în clasa a X-a, medalie de aur la Olimpiada Naţională de Matematică. Alături de ei, “antrenor” în ale performanţei, doamna profesoară de limba română Monica Columban. Şi elevii şi doamna profesoară sunt de la Colegiul Naţional “Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca, cunoscut în oraş ca un adevărat “incubator de olimpici”.

Sunt olimpicii o specie aparte? Te naşti pentru a deveni olimpic sau munceşti pentru a deveni olimpic? De ce sunt atât de mulţi elevi olimpici la Colegiul Naţional “Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca? Cum convingem statul să investească în educaţie? Au profesorii norocul de întâlni copii deosebiţi sau elevii au norocul de a întâlni dascăli deosebiţi? Iată numai câteva întrebări ale căror răspunsuri le vom afla în emisiunea “Proiect România”, vineri, 2 mai, ora 19:00, la TVR Cluj, şi în reluare sâmbătă, 3 mai, şi duminică, 4 mai, de la ora 15:00, tot pe TVR Cluj.

Producător: Emilia Avram

Moderator: Sebesi Karen

 

5:00 Prim plan obiectiv (R)

- R prima parte (Reluare)

6:00 Jurnal Regional (R)

TVR Cluj - R (Reluare)
 
10 ani de studii indiene la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca | VIDEO

Este sărbătoare la Centrul Clujean pentru Studii Indiene, din cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca. Se împlinesc 10 ani de activitate.

"Fără Prejudecăți", la TVR Cluj | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

V-am invitat să urmăriți o nouă ediție a emisiunii Fără Prejudecați, sâmbătă, 20 aprilie, începând cu ora 10:00, la TVR Cluj.

“Față în Față”, cu Vasile Dîncu | VIDEO

“Față în Față”, cu Vasile Dîncu | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Vineri, 19 aprilie, la “Față în Față” Loredana Corchiș a discutat cu prof. univ. dr. Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național PSD, despre ...

 

#tvrcluj