loader
Foto

Despre o premieră naţională la Spitalul de Copii din Cluj şi despre blocuri izolate cu lâna de oaie şi acoperite de verdeaţă, la "Transilvania la zi"

Vă invităm să urmăriți o ediţie a emisiunii “Transilvania la zi”, marţi, 11 februarie, de la ora 17:00, despre linia telefonică specială, prin intermediul căreia părinţii pot cere sfaturi medicale pentru copiii lor, precum si despre un proiect inedit al unor arhitecţi clujeni care înceracă să schimbe faţadele gri ale blocurilor din Cluj-Napoca.

 

Elena Nicolae
Transilvania la zi

La invitaţia producătorului Radu Anghel şi a moderatorului Elena Nicolae, vor fi prezenţi în platoul TVR Cluj arhitecţi clujeni, dar şi iniţiatorii  noului serviciu de la Spitalul de Copii din Cluj.

În prima parte a emisiunii, se va vorbi despre un inedit proiect iniţiat de câţiva arhitecţi clujeni. Arhitectul Horaţiu Răcăşan vrea să schimbe imaginea blocurilor  gri din cartierele clujene şi să acopere faţadele cu verdeaţă. Terasele ar putea fii pline cu flori şi viţă de vie, acoperişurile verzi, unde se pot cultiva tot felul de plante. Ideea arhitectului este cu atât mai interesantă cu cât el doreşte să izoleze blocurile cu lână de oaie care este şi mai ieftină şi mai sănătoasă decât clasicul polistiren.

În a doua parte a emisiunii, Elena Nicolae va vorbi cu Cristina Grigore, de la Fundaţia Părinţi din România şi cu  dr. Cornel Aldea, managerul Spitalului de Copii din Cluj-Napoca despre o premieră naţională. De câteva zile funcţionează o linie telefonică specială, prin intermediul căreia părinţii pot cere sfaturi medicale pentru copiii lor, lucru care  îi poate scuti pe părinţi de un drum inutil la spital şi ar reduce aglomeraţia de la Urgenţe. Apelurile se pot efectua din orice reţea de telefonie, însă linia deserveşte doar judeţul Cluj.

5:00 Prim plan obiectiv (R)

- R prima parte (Reluare)

6:00 Jurnal Regional (R)

TVR Cluj - R (Reluare)
 

"Fără Prejudecăți", la TVR Cluj

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Vă invităm să urmăriți o nouă ediție a emisiunii Fără Prejudecați, sâmbătă, 20 aprilie, începând cu ora 10:00, la TVR Cluj.

“Față în față”, cu Vasile Dîncu

“Față în față”, cu Vasile Dîncu

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Vineri, 19 aprilie, la “Față în față” Loredana Corchiș va discuta cu prof. univ. dr. Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național PSD, despre ...

Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Dan Petrescu a semnat cu CFR Cluj un contract pe 3 ani, dar actualul antrenor interimar nu a fost informat de conducere.

 

#tvrcluj