loader
Foto

Despre proiecte inedite şi premiere naţionale, la „Jurnal Regional”

Serviciul Robobraille se lansează, astăzi, la Cluj-Napoca, la Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere. Despre acest subiect, dar şi alte ştiri importante, la „Jurnal Regional”, 2 aprilie, ora 18:20, la TVR Cluj.

 

Telejurnal regional

Robobraille este un serviciu de e-mail și web-based care transformă în mod automat documentele de pe calculator în materiale audio sau în limbaj braille pentru persoanele cu deficiențe de vedere și dificultăți de citire. În funcţie de dimensiune, materialul poate fi transformat în câteva minute sau chiar secunde. Despre această premieră la nivel naţional, aflăm în jurnal.

„Şcoala Naturii” este un proiect inedit al unui clujean îndrăgostit iremediabil de natură. Mugur Pop a deschis, la periferia Clujului, o şcoală în aer liber, unde îi învaţă pe copiii de la oraş cum să recunoască plantele, animalele, florile. În plus, face şi terapie cu cai pentru copiii cu dizabilităţi.

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Autismului, Asociaţia Autism Transilvania din Cluj-Napoca organizează „Ziua porţilor deschise”, la sediul asociaţiei. Vizitatorii vor putea participa și la inaugurarea noii grădini senzoriale a centrului. Copiii care frecventează centrul vor participa la activități de interacțiune cu animalele, sub supervizarea specialiștilor. Vor veni la centrul Asociaţiei Autism Transilvania din Cluj-Napoca câini acreditați pentru terapie (printre care deja cunoscuții Bes, Bailey și Dersou) și specii de animale exotice (reptile și insecte) cu care copiii pot să interacționeze.

Despre toate acestea, dar şi despre alte subiecte ale zilei puteţi afla în jurnalul de la ora 18:20, la TVR Cluj.

12:00 Legal 100% (R)

- R (Reluare)

12:30 Natura şi aventura (R)

- R (Reluare)
 
10 ani de studii indiene la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca | VIDEO

Este sărbătoare la Centrul Clujean pentru Studii Indiene, din cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca. Se împlinesc 10 ani de activitate.

"Fără Prejudecăți", la TVR Cluj | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

V-am invitat să urmăriți o nouă ediție a emisiunii Fără Prejudecați, sâmbătă, 20 aprilie, începând cu ora 10:00, la TVR Cluj.

“Față în Față”, cu Vasile Dîncu | VIDEO

“Față în Față”, cu Vasile Dîncu | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Vineri, 19 aprilie, la “Față în Față” Loredana Corchiș a discutat cu prof. univ. dr. Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național PSD, despre ...

 

#tvrcluj