loader
Foto

Ediție specială "Cântec și Poveste" în Vinerea Mare, la TVR Cluj | VIDEO

În Vinerea Mare, 3 Mai 2024, de la ora 19.00, la TVR Cluj, v-am invitat la o ediție specială a emisiunii "Cântec și Poveste", dedicată cântărilor religioase ce însoțesc creștinii în această perioadă a Săptămânii Patimilor Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

 

Alexandru Pugna
Cântec şi poveste

.
(w882)Pricesnele, cum sunt ele cunoscute în Transilvania, în mod deosebit, însoțesc creștinul la Sfânta Liturghie atunci când preotul se împărtășește, dar și în viața de zi cu zi, atunci când sufletul omului simte nevoia de a se apropia mai mult de Bunul Dumnezeu.


(w882)Aceste cântări sunt adevărate "pagini de Evanghelie", gândite, trăite și scrise de țăranii noștri creștini, de diecii bisericilor și de unii dascăli, pentru ca să aducă mulțumire, laudă sau cereri către Bunul Dumnezeu.

(w882)Ele fac parte din patrimoniul spiritual al neamului românesc, precum doina sau balada, venind din vremi de demult, ca o mărturie vie că neamul românesc s-a născut creștin.
.
(w882)

16:00 Observator transilvan

- direct

17:00 Telejurnal regional (R)

- direct (simultan TVR 3) (Reluare)
 

Ovidiu Damian vă invită sâmbătă, 22 iunie, de la ora 18:30, la o nouă ediție "Lumea de aproape", la TVR Cluj.

Sâmbătă, 22 iunie, de la ora 13:30, vă invităm să urmăriți o nouă ediție "Legal 100%", la TVR Cluj.

Despre traseul tematic

Despre proiectul traseului tematic "Calea Partizanilor", amenajat în munţii Apuseni şi dedicat memoriei grupului Şuşman am discutat în prima ...

 

#tvrcluj