loader
Foto

Feri Vaştag la “Poveștile lu’ Pilu”

Marţi, 2 februarie, de la ora 22.30, la TVR 3 ați putut afla povestea lui Francisc Vaştag, primul boxer român care a câștigat centura supremă în categoria sa. La TVR Cluj, ediţia s-a difuzat de la ora 19.30.

 

Poveştile lu’ Pilu

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Francisc Vaștag a început să practice boxul la CSM Reșița, fiind descoperit de antrenorul Vasile Bala. A concurat sub culorile cluburilor Metalul Bocșa, Dinamo București, "Selena" Bacău și "Freedom Star Farul" Constanța, obținând cinci titluri de campion național la categoria 71 kg, în 1989, 1990, 1991, 1992 și 1993.

A fost campion european de juniori la Broendbey (1987) și mondial la Havana, în 1988. A câștigat trei medalii de aur la Campionatele Mondiale de seniori: Moscova (1989), Tampere (1993) și Berlin (1996) și una de bronz la Sydney (1991).

A fost dublu campion european, la Bursa (1993) și Vejle (1995). A ocupat locul I la Cupa Mondială de la Bangkok (1994), locul I la Jocurile Bunăvoinței de la Seattle (1990) și a fost de 7 ori câștigator al "Centurii de Aur" din București, câștigand și multe alte turnee interne și internaționale.

(w882) Francisc V

Este considerat de specialiști cel mai bun boxer amator român, remarcându-se prin loviturile combinate în serie, directele și croșeele în viteză, care i-au adus multe victorii înainte de limită.

La TVR Cluj ediţia se difuzează marţi, 2 februarie, de la ora 19.30.

**

Despre emisiune

Sportul e un mod de viață, așa că o plimbare printre campioni și amintirile lor legate de sport lasă pentru orice privitor o poveste ce nu dărâmă cuvintele lui Finley – “transpirație plus sacrificiu egal succes” – și împing orice nație spre mișcare.

“Să-mi cunosc campionii e un start spre o cursă de poveste ce-mi place să o răsfoiesc alături de voi, iar la finalul cursei, ca-n sport ce-i drept, toți am câștigat. Sportul cere sacrificii, dar nu rămâne dator niciodată. El oferă satisfacții unice și de... poveste. Dacă cere cu mâna stângă cu mâna dreaptă oferă”, spune Alexandru Pilu Bănoi, realizatorul emisiunii.

Drumul spre culmi l-a lăsat în cuvinte Seneca –“Este un drum lung, dar te duce la înălțimi nemaiîntâlnite”. Merită!

Poveștile rămân povești, campionii rămân campioni și să nu uiți: fă sport!

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

12:30 Natura şi aventura (R)

- R (Reluare)

13:00 TELEŞCOALA

 
“Forum economic”, cu Liviu Deceanu, la TVR Cluj | VIDEO

Luni, 18 martie, începând cu ora 15:00, a fost difuzată la TVR Cluj o nouă ediție a emisiunii “Forum economic”.

Invitaţie la „Balul Operei”. TVR a transmis în direct cel mai elegant eveniment muzical al primăverii | VIDEO

În 16 martie, TVR Cluj şi TVR Cultural v-au invitat la... bal. Sala Mare a Operei Naționale Române Cluj-Napoca s-a transformat, ca în fiecare an, ...

Ionel Lespuc v-a prezentat o nouă ediție "Prim-Plan Obiectiv" la TVR Cluj.

 

#tvrcluj