loader
Foto

Galerie foto

Florian Roșan la „Cântec și poveste"

Vineri, 24 noiembrie, de la ora 15:00, la TVR 3, am ajuns în două zone folclorice deosebite, însoțiți de cântecele interpretului Florian Roșan. La TVR Cluj emisiunea este difuzată sâmbată, la ora 19:00.

 

Alexandru Pugna
Cântec şi poveste

Născut în ținutul sălăjan, a fost de mic copil îndrăgostit de cântecul tradițional din această frumoasă zonă folclorică. Mentor i-a fost mama sa, care cânta extrem de frumos și de la care a moștenit acest dar al cântatului.
.
(w882)Încă de foarte tânăr reușește să impresioneze juriul de specialitate de la Festivalul Național "Cântarea României", lucru ce avea să-i deschidă larg calea spre minunata lume a cântecului popular românesc, spre consacrare.
.
(w882)Pașii vieții l-au purtat apoi prin zona Banatului, acolo unde, îndemnat de mari nume ale folclorului bănățean, abordează cu mult succes și cântecele din această frumoasă zonă folclorică.
.
(w882)Reîntors peste timp în Transilvania, la Cluj-Napoca, a continuat să promoveze ambele zone folclorice pe care le iubește nespus: Banatul și Sălajul.
.
(w882)O poveste minunată despre drumul parcurs în lumea frumoasă a folclorului românesc, dar și cântecele sufletului său, ne vor însoți într-o ediție de colecție a emisiunii "Cântec și Poveste". O emisiune pentru sufletele dumneavoastră!
.
(w882)

9:55 Semn de carte

10:00 Observator transilvan (R)

- R (Reluare)
 

Duminică, 21 aprilie, la "Semn de carte" subiectul a fost "Vârstele subversiunii. Nicolae Steinhardt și deconstrucția utopiilor", de Adrian Mureșan.

Tradițiii și obiceiuri în Săptămâna Mare | VIDEO

Săptămâna Mare este plină de tradiţii pentru credincioşi şi fiecare zi are o însemnătate aparte.

TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

 

#tvrcluj