loader
Foto

Geriatria și Gerontologia – Cum să îmbătrânim sănătos și frumos | VIDEO

La "Tabela de Sănătate" au fost abordat teme de interes în geriatrie și gerontologie, având-o ca invitat pe dr. Raluca Diaconu, medic primar în aceste domenii la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca.

 

Corina Ionuţ
Tableta de sănătate

Ediția aduce în prim-plan nevoile specifice ale persoanelor în vârstă, punând accent pe importanța menținerii unei calități ridicate a vieții pe măsură ce înaintăm în vârstă.
.

 

O preocupare centrală în geriatrie este identificarea și gestionarea bolilor specifice vârstnicilor. Printre acestea se numără afecțiuni precum osteoporoza, care afectează densitatea osoasă și crește riscul de fracturi, și tulburările cognitive, cu un accent deosebit pe boala Alzheimer, o formă devastatoare de demență. Este fundamental ca profesioniștii din domeniul sănătății să colaboreze cu familiile și cu persoanele vârstnice pentru a identifica simptomele și a interveni la timp pentru a ameliora starea de sănătate.

Dr. Raluca Diaconu a analizat, de asemenea, strategiile prin care putem îmbătrâni sănătos și frumos. Aceste strategii sunt variate și includ educația despre nutriție, exercițiile fizice adaptate la nevoile fiecărei persoane și importanța socializării, care contribuie la menținerea unei stări mentale sănătoase. Pe măsură ce populația globală îmbătrânește, abordările geriatrice devin tot mai relevante, subliniind necesitatea de a adapta sistemele de sănătate la această realitate demografică.

Discuția moderată de Corina Ionut, cu contribuția expertului dr. Raluca Diaconu, a evidențiat provocările și soluțiile legate de îmbătrânirea sănătoasă. Este imperativ ca societatea să recunoască și să răspundă nevoilor persoanelor în vârstă, asigurându-le nu doar o viață lungă, ci și una împlinită și demnă.

2:00 Ştiinţă şi cunoaştere

3:00 Retrospectiva ştirilor săptămânii (R)

- R (Reluare)
 
Povestea Festivalului Internațional de Film Pasaje, la

Despre Festivalul Internațional de Film Pasaje, desfășurat în orașul Bistrița, urmărim o ediție "Transilvania culturală" pe 5 octombrie, de ...

Geriatria și Gerontologia – Cum să îmbătrânim sănătos și frumos | VIDEO

La "Tabela de Sănătate" au fost abordat teme de interes în geriatrie și gerontologie, având-o ca invitat pe dr. Raluca Diaconu, medic primar în ...

"Transilvania Policroma" nu este doar o emisiune de televiziune, ci și o reafirmare a valorilor de respect, înțelegere și solidaritate între ...

 

#tvrcluj