loader
Foto

Galerie foto

În jungla amazoniană

Un antropolog clujean a trăit aventura vieţii în junga amazoniană. El şi-a povestit experienţa într-un interviu acordat pentru emisiunea “Reporter TVR”.

 

Luminiţa Cuna, stabilită la New York, a ajuns în Brazilia la o conferinţă ONU unde a întâlnit mai mulţi indigeni din tribul Camaiura. În ultimul moment, s-a hotarat să-şi schimbe biletul de avion şi, în loc de 2 săptămâni, a rămas în junglă două luni. Fascinată de acest trib, Luminita a revenit. A reuşit să se integreze în rândul lor, a lucrat şi a mâncat alături de ei în fiecare zi timp de peste 6 luni. Le-a studiat credinţele, ritualurile şi modul de viaţă, adoptându-l întru totul.

Interviul şi, mai ales, filmările realizate de către clujeancă, dezvăluie principiile care guvernează viaţa tribului Camaiura de pe Amazon. „Cei din Camaiura cred că între oameni şi natură există un echilibru care trebuie respectat, iar daca asta nu se intamplă, omul este pedepsit. Bolile nu sunt pur fizice, boala este şi fizică şi spirituală şi la fel se face şi vindecarea. Cel mai important pentru cei care merg să trăiască alături de popoarele amazoniene este să lase deoparte toate prejudecăţile”, a declarat antropologul.

Luminiţa Cuna va scrie o carte cu experienţele extraordinare prin care a trecut. Ca un preambul ea i s-a destăinuit reporterului TVR Cluj, Vasile Hotea-Fernezan într-un interviu ce a fost difuzat sâmbătă, 2 noiembrie, de la ora 21.00 pe TVR 3 în emisiunea “Reporter TVR”.

15:00 Prim plan obiectiv

- direct prima parte

16:00 Observator transilvan

- direct
 

"Fără Prejudecăți", la TVR Cluj

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Vă invităm să urmăriți o nouă ediție a emisiunii Fără Prejudecați, sâmbătă, 20 aprilie, începând cu ora 10:00, la TVR Cluj.

“Față în față”, cu Vasile Dîncu

“Față în față”, cu Vasile Dîncu

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Vineri, 19 aprilie, la “Față în față” Loredana Corchiș va discuta cu prof. univ. dr. Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național PSD, despre ...

Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Dan Petrescu a semnat cu CFR Cluj un contract pe 3 ani, dar actualul antrenor interimar nu a fost informat de conducere.

 

#tvrcluj