loader
Foto

Galerie foto

Imagini spectaculoase din ţinutul ultimului plutaş

Echipa “Cu tigaia-n spate” a ajuns în ţinutul de poveste străbătut de Bistriţa învolburată, pentru a afla povestea lui moş Dumitru din Lungeni, considerat printre ultimii plutaşi în viaţă.

 

Expediţia TVR Cluj a descoperit peisaje naturale care şi-au păstrat caracterul sălbatic neatins, oameni autentici, dar şi o gastronomie inedită. Primul popas a fost făcut la Neagra Broştenilor, la tanti Anica, posesoarea unei reţete delicioase de cighir făcut din intestine de vită pe care a gătit-o în faţa camerelor de filmat pentru telespectatorii TVR.

Pe valea Negrei, Dan Păvăloiu nu a ratat ocazia să gătească peşte, mai precis păstrăv la tigaie, procurat de la una din păstrăvăriile din zonă.

Valea este însă celebră nu doar pentru pescuit ci şi pentru bogăţia faunei sălbatice din pădurile de pe maluri. Iar echipa TVR a avut ocazia să filmeze scene de un dramatism aparte.

Călătoria în ţinutul Bistriţei celebre pentru plutaşii săi nu se putea încheia fără un popas la moş Dumitru acasă, în Lungeni. Bătrânul de 85 de ani, considerat ultimul dintre plutaşi (conducător de plută) dezvăluie pentru telespectatorii TVR Cluj povestea meseriei sale dispărute în anii comunismului.

Emisiunea va fi difuzată pe TVR 3 în data de 24 noiembrie, de la ora 15.30.

3:30 Actual regional p.1 (R)

- R (Reluare)

4:00 Actual Regional (R)

(Transparențe) - R (Reluare)
 
Târgul de Carte Gaudeamus la Cluj-Napoca | VIDEO

Târgul de Carte Gaudeamus la Cluj-Napoca | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Prima zi a Târgul de Carte Gaudeamus de la Cluj-Napoca a fost dedicată îndrăgitului umorist Cornel Udrea.

Începe Campionatul Național de Raliuri | VIDEO

Începe Campionatul Național de Raliuri | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Prima etapă din 2024 este vineri și sâmbătă, Raliul Harghitei.

Scriitoarea Florina Ilis, față în față cu publicul | VIDEO

Academia Română, filiala Cluj-Napoca, lansează o serie de evenimente la care scriitorii se întâlnesc cu cercetători, profesori universitari și ...

 

#tvrcluj