loader
Foto

Galerie foto

"Transilvania la zi", în limbaj mimico-gestual

TVR Cluj, singura televiziune din România care se adresează celor cu dizabilităţi de vorbire şi auz, va include în noua grilă o emisiune interpretată integral în limbaj mimico gestual.

 

Andrei Huţanu
Transilvania la zi

Astfel, începând din 1 noiembrie, în fiecare vineri, de la ora 17, Transilvania la Zi, producţie de top a studioului teritorial Cluj va fi realizată pe înţelesul tuturor şi va include o rubrică specială destinată persoanelor cu dizabilităţi.

Emisiunile informative  de acest tip de la TVR Cluj fac parte dintr-un proiect mai amplu iniţiat încă din 2011. Totul are la bază o colaborare între studio  şi Asociaţia Naţională a Interpreţilor Autorizaţi în Limbaj Mimico-Gestual, respectiv catedra de Psiho-pedagogie Specială, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, a Universitatii Babes-Bolyai.

În aprilie 2012 a fost difuzat pentru prima dată la TVR Cluj, Jurnalul regional de weekend interpretat în limbaj mimico-gestual. Cu ajutorul unei echipe de voluntari specializaţi în limbajul mimico-gestual, ştirile au ajuns să fie  înţelese şi de către telespectatorii surzi. Această iniţiativă a fost apreciată şi de Consiliul Naţional al Audiovizualului, care a introdus jurnalul regional interpretat în limbaj mimico-gestual în ghidul de bune practici.

TVR Cluj merge mai departe cu acest proiect şi, alături de aceeaşi echipă de colaboratori voluntari, din această toamnă, în noua grilă,  emisiunea "Transilvania la zi" va fi interpretată în fiecare vineri, în limbaj mimico-gestual.

1:00 Prim plan obiectiv (R)

- R prima parte (Reluare)

2:00 Telejurnal TVR 3 (R)

- R (Reluare)
 
Târgul de Carte Gaudeamus la Cluj-Napoca | VIDEO

Târgul de Carte Gaudeamus la Cluj-Napoca | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Prima zi a Târgul de Carte Gaudeamus de la Cluj-Napoca a fost dedicată îndrăgitului umorist Cornel Udrea.

Începe Campionatul Național de Raliuri | VIDEO

Începe Campionatul Național de Raliuri | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Prima etapă din 2024 este vineri și sâmbătă, Raliul Harghitei.

Scriitoarea Florina Ilis, față în față cu publicul | VIDEO

Academia Română, filiala Cluj-Napoca, lansează o serie de evenimente la care scriitorii se întâlnesc cu cercetători, profesori universitari și ...

 

#tvrcluj