loader
Foto

Galerie foto

„Jurnal Regional”, 5 martie, ora 18:20

Judecători puţini şi muncă multă, trei documentare care deconspiră realităţi româneşti puţin cunoscute din perioada comunistă şi terapia cu… iepuraşi sunt câteva dintre subiectele „Jurnalului Regional”.

 

Andreea Costin
Telejurnal regional

Lipsa grefierilor şi a judecătorilor face ca zeci de mii de dosare să bată pasul pe loc. Tot din această cauză, unele termene sunt prelungite, motiv pentru care, odată ajunşi în instanţe, clujenii trebuie să se înarmeze cu multă răbdare.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj, în urma cercetărilor privind incidentul în care o minoră a fost agresată de alte cinci eleve, s-a constat că a mai avut loc un incident în care a fost implicată o elevă de 16 ani. În aceste condiţii, un al doilea dosar penal a fost deschis pe numele unei eleve de 16 ani care ar fi agresat-o, de asemenea, pe fata în vârstă de 13 ani.

Trei documentare care deconspiră realităţi româneşti mai puţin cunoscute şi aproape deloc mediatizate din perioada comunistă: de la vânzarea evreilor de către statul român, la operaţiunile secrete de asasinare a dizidenţilor români comandate de Ceauşescu, până la modul în care plecau definitiv românii din ţară în anii ’80.

Nu doar terapia cu căţei dă rezultate foarte bune în tratarea copiilor cu dizabilităţi, ci şi terapia cu... iepuraşi. La Facultatea de Psihologie din Cluj se fac astfel de şedinţe, de două ori pe săptămână, cu rezultate foarte bune în cazul copiilor cu autism sau ADHD.

3:30 Actual regional p.1 (R)

- R (Reluare)

4:00 Actual Regional (R)

(Tableta de sănătate) - R (Reluare)
 
10 ani de studii indiene la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca | VIDEO

Este sărbătoare la Centrul Clujean pentru Studii Indiene, din cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca. Se împlinesc 10 ani de activitate.

"Fără Prejudecăți", la TVR Cluj | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

V-am invitat să urmăriți o nouă ediție a emisiunii Fără Prejudecați, sâmbătă, 20 aprilie, începând cu ora 10:00, la TVR Cluj.

“Față în Față”, cu Vasile Dîncu | VIDEO

“Față în Față”, cu Vasile Dîncu | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Vineri, 19 aprilie, la “Față în Față” Loredana Corchiș a discutat cu prof. univ. dr. Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național PSD, despre ...

 

#tvrcluj