loader
Foto

O nouă ediţie "L.egal 100%" la TVR3 și TVR Cluj

În ediția din această săptămână, s-a discutat despre măsurile preventive care pot fi dispuse dacă există probe temeinice din care rezultă suspiciunea săvârşirii unei infracţiuni. Vineri, 18 martie, de la ora 15.30.

 

Loredana Corchiș
L.egal 100%

O persoană este considerată nevinovată până la decizia definitivă de condamnare. Acesta este un principiu fundamental al procesului penal. Măsurile preventive pot fi dispuse dacă există probe sau indicii temeinice din care rezultă suspiciunea rezonabilă că o persoană a săvârşit o infracţiune.

În ediția de săptămâna aceasta, invitatul Loredanei Corchiș, avocat Cristian Gîndac face o prezentare a celor 4 măsuri preventive: reținerea, arestul preventiv, arestul la domiciliu și controlul judiciar.

Când și cum se iau aceste măsuri? Pentru cât timp? Cum se poate opune o persoană împotriva căreia s-a luat una dintre acestei măsuri? Cum procedează instanța de judecată atunci când se propune prelungirea măsurii? Răspunsurile le aflăm în cadrul emisiunii L.egal 100%.

(w882) cluj

***

La TVR 3, în fiecare vineri, de la ora 15.30.

Emisiunea L.EGAL 100% este una informativă și are drept scop să le prezinte cetățenilor drepturile și obligațiile pe care le au, descifrarea actelor normative şi aflarea modului de a evita încălcarea drepturilor.

 

9:55 Ştiri pe scurt

10:00 Observator transilvan (R)

- R (Reluare)
 
TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

La o cafea cu Poliția Rutieră | VIDEO

La o cafea cu Poliția Rutieră | VIDEO

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Mai mulți motocicliști clujeni s-au reunit marți dimineață la o cafenea din oraș pentru a discuta cu politiștii de la Rutieră despre cele mai ...

Olimpiada Națională de Cofetărie-Patiserie și Brutărie, la Cluj-Napoca

Elevi din toată România s-au întrecut în creativitate și rețete inedite la Olimpiada Națională de Cofetărie-Patiserie și Brutărie, desfășurată la ...

 

#tvrcluj