loader
Foto

La Cluj, a început sezonul festivalurilor

Realizatorul Vasile Hotea-Fernezan vă invită la o nouă ediţie a emisiunii “Transilvania culturală”, 14 mai, de la ora 18:30, la TVR Cluj, o ediţie în care sunt prezentate festivalurile ce vor anima, în aceste zile, Clujul.

 

Transilvania culturală

Încă o dată, festivalul 18+ invită publicul clujean la o experienţă totală. Cea de-a doua ediţie a evenimentului urmează să se desfăşoare la fel ca anul trecut, în perioada 17-18 mai. Timp de două zile, pitorescul Deal al Cetăţuii din Cluj-Napoca devine gazda celor mai provocatoare proiecte artistice din întreaga lume. Antrenând o mică armată de artişti în programul său, 18+ aduce instalaţii care vor năuci simţurile, un carusel muzical sofisticat care îmbină nume cunoscute ale scenei internaţionale cu proiecte underground pline de sevă, expoziţii atipice, spaţii artistice colaborative, animatori de toate culorile şi workshopuri cât se poate de inventive. Despre toate acestea ne povestesc Emilia Păunescu, directorul festivalului 18+ şi sculptorul Elena Ilash, care expune în festival.

În a doua parte a emisiunii vorbim despre Photo Romania Festival, care umple Clujul, pentru a patra oară, de fotografi și fotografii. 40 de expoziții, 15 ateliere, 4 competiții, 5 concerte și 20 de evenimente speciale aduc pasionații de fotografie între 16 și 25 mai, în 35 de locuri din oraș, de la Parcul Central, Piața Unirii și Bastionul Croitorilor și până la Liberty Technology Park, muzee, săli de artă și cafenele. Gala de deschidere se va desfășura în 16 mai, de la ora 19.00, la clădirea Casino din Parcul Central, unde va concerta și cântăreața Aylin. Ediția din acest an este gândită ca un adevărat manifest cultural și se anunță mai spectaculoasă decât cele de până acum, fiind o platformă complexă de explorare a fotografiei din toate perspectivele ei şi un teritoriu de dezbateri despre impactul de zi cu zi al imaginii. Pentru a prezenta activitățile festivalului, echipa a pregătit un ghid bilingv care va fi distribuit în 10.000 de exemplare. Photo Romania Festival 2014  mai înseamnă și lansarea celei mai mari Academii de Fotografie din România, Photo Romania Academy, precum și pregătirea primului Muzeu de Fotografie din țară, realizat împreună cu Primăria Cluj-Napoca și Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei. Despre toate acestea vorbesc Mihai Daniel Cotos, directorul festivalului, şi Sebastian Vaida,  director artistic.

Emisiunea poate fi urmărită în reluare miercuri, 14 mai, cu începere de la ora 21:00, la TVR Cluj.

18:00 Jurnal Regional (R)

TVR Cluj - direct (cu traducere mimico-gestuală) (Reluare)

18:30 Poveștile lu’ Pilu

 
Fructele românești de altădată, readuse la viață | VIDEO

Mere cu arome de pepene galben, trandafir sau ananas, piersici mov și vișine albe – toate acestea nu sunt doar roade ale imaginației, ci fructe ...

Târgul de Carte Gaudeamus la Cluj-Napoca | VIDEO

Târgul de Carte Gaudeamus la Cluj-Napoca | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Prima zi a Târgul de Carte Gaudeamus de la Cluj-Napoca a fost dedicată îndrăgitului umorist Cornel Udrea.

Începe Campionatul Național de Raliuri | VIDEO

Începe Campionatul Național de Raliuri | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Prima etapă din 2024 este vineri și sâmbătă, Raliul Harghitei.

 

#tvrcluj