loader
Foto

La „Transilvania Culturală” din 19 februarie, despre două spectacole inedite

Miercuri, 19 februarie, de la 18,30, la TVR Cluj, o nouă ediţie a emisiunii „Transilvania Culturală” realizată de Vasile Hotea-Fernezan.

 

Transilvania culturală

Realizatorul TVR Cluj, Vasile Hotea-Fernezan vă supune atenţiei două spectacole inedite.

Despre spectacolul „Parallel”, Vasile Hotea-Fernezan va sta de vorbă tocmai cu autorii lui, Ferenc Sinkó și Leta Popescu. Spectacolul are la bază experiențele protagonistelor Lucia Mărneanu și Kata Bodoki-Halmen. Creat în urma propunerilor celor două artiste și din texte scrise de întreaga echipă, spectacolul provoacă printr-o abordare directă a temelor: corp, identitate sexuală, refulare, acceptare. Corpurile  în mișcare, drag-show-ul și muzica originală fac spectacolul dinamic și penetrant. Regia este realizată de Ferenc Sinkó și Leta Popescu, iar conceptul coregrafic îi aparţine lui Ferenc Sinkó.

Partea a doua a emisiunii este dedicată unui spectacol-lectură după piesa „Pisica verde”  din volumul "S-a întâmplat într-o joi", de Elise Wilk. Evenimentul va avea loc vineri, 21 februarie, de la ora ora 19,00, la Librăria Cărtureşti din Cluj-Napoca.

„Pisica Verde” este un text despre adolescenţi, despre ataşament şi fantezie, despre o perioadă complicată, plină de anxietate, de sentimente puternice, greu de controlat. E, de fapt, o poveste a maturizării prin contact cu moartea, cu descoperirea responsabilităţii, a vinovăţiei, a seriozităţii vieţii şi finalităţii ei, totul relatat candid, firesc şi cu umor, de personaje între 16 şi 19 ani. Povestea e simplă şi apare, din când în când, ca tragedie relatată în detalii morbide de o presă înfierbântată. Elise Wilk ne face să îi ascultăm pe tineri, pe cei care se simt veşnic neînţeleşi, şi, surprinzător, ascultându-i, ne dăm seama că empatizăm cu ei. Lectura va fi asigurată de tineri, bineînţeles, foşti sau actuali studenţi ai Facultăţii de Teatru şi Televiziune din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai”. Doi dintre tinerii actori, Oana Mardare şi Doru Mihai Taloş,  ne vor povesti despre acest spectacol-lectură.

9:00 Cântec şi poveste (R)

- R (Reluare)

9:50 Carte de citire

 
Târgul de Carte Gaudeamus la Cluj-Napoca | VIDEO

Târgul de Carte Gaudeamus la Cluj-Napoca | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Prima zi a Târgul de Carte Gaudeamus de la Cluj-Napoca a fost dedicată îndrăgitului umorist Cornel Udrea.

Începe Campionatul Național de Raliuri | VIDEO

Începe Campionatul Național de Raliuri | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Prima etapă din 2024 este vineri și sâmbătă, Raliul Harghitei.

Scriitoarea Florina Ilis, față în față cu publicul | VIDEO

Academia Română, filiala Cluj-Napoca, lansează o serie de evenimente la care scriitorii se întâlnesc cu cercetători, profesori universitari și ...

 

#tvrcluj