loader
Foto

Galerie foto

Lumină spirituală pentru copiii nevăzători

TVR Cluj şi Asociaţia sportivă “Clujul pedalează” sunt partenere într-o campanie de strângere de fonduri pentru cumpărarea unei imprimante Braille destinată liceului pentru copii cu deficienţă de vedere din Cluj-Napoca.

 

Puţini ştiu că,de ceva vreme, în România nu se mai tipăresc cărţi în limbaj Braille, pentru nevăzători. Aşa se face că şcolile speciale au ajuns în situaţia să nu mai poată pune pe bănci manuale pentru copiii cu defcienţe de vedere. Aceştia au ajuns să înveţe după cărţi atât de uzate încât nu mai pot fi folosite. La liceul din Cluj-Napoca imprimantele primite din donaţii sunt inutilizabile din cauza uzurii.

Kertesz Levente, preşedintele asociaţiei sportive “Clujul pedalează”, a aflat de această situaţie şi şi-a propus să le vină în ajutor sub egida deja tradiţionalei acţiuni a “ciclo-moşilor”. TVR Cluj s-a alăturat iniţiativei şi a lansat o campanie de strângere a celor 4000 de euro necesari cumpărării imprimantei care va cuprinde inclusiv un dineu caritabil la Centrul Cultural Casino din parcul central, în data de 21 decembrie.

Emisiunea “Regionalia”, difuzată pe TVR 3 şi TVR Cluj, astăzi, 3 decembrie, de la ora 17.00, îi are ca invitaţi pe Kertesz Levente, din partea Asociaţiei sportive “Clujul pedalează”, şi pe directorul liceului pentru nevăzători din Cluj-Napoca, Roxana Cziker. Cei doi vor dezvălui detaliile acestei acţiuni caritabile unicat în România.

10:00 Observator transilvan (R)

- R (Reluare)

11:00 Actual Regional (R)

(Transparente)-R (Reluare)
 

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Despre muzică din alte vremuri, la

Muzică şi poveşti savuroase sâmbătă şi duminică, de la ora 15:00, la TVR Cluj, la "Transilvania Culturală". Pe net la aceleaşi ore: ...

Ziua Porților Deschise la Teatrul Național din Cluj-Napoca | VIDEO

De o călătorie fascinantă în lumea teatrului au avut parte sute de clujeni. A fost Ziua Porților Deschise la Teatrul Național Lucian Blaga din ...

 

#tvrcluj