loader
Foto

Maestrul buddhist Gonsar Tulku Rinpoce, la "Transilvania Culturală" | VIDEO

O ediție în compania aparte a Maestrului buddhist Gonsar Tulku Rinpoce, care a venit pentru prima dată la Cluj-Napoca, invitat să susțină o conferinţă publică cu tematica “Etica pentru o viață și comunitate mai bună”.

 

Vasile Hotea-Fernezan
Transilvania culturală

Lama Gonsar Tulku Rinpoche împărtășeşte din cunoașterea sa vastă și profundă, ajutându-ne să înțelegem cum ne putem îmblânzi mintea, cultiva fericiriea, ce este etica și cum pe baza acestei cunoașteri putem dobândi o viață mai bună, trăită în comunitate și bună înțelegere cu semenii noștri.

Aflăm de asemenea cum putem cultiva cu ușurință metode trainice, sprijin pentru provocările de zi cu zi și pentru o viață mai bună prin conviețuire și întrajutorare armonioasă cu semenii noștrii. Trăim într-o societate în continuă schimbare, însă valori precum generozitatea, bunăvoința, empatia și afecțiunea la suferințele altora, răbdarea, dragostea și altruismul rămân virtuți de temelie pentru o viață mai bună.

Lama Gonsar Tulku Rinpoche (n. 1949, în Tibet) a fost timp de 33 de ani discipolul lui Geshe Rabten Rinpoche, cel care la îndemnul actualului Dalai Lama, a devenit principalul fondator al unei tradiții pure şi complete a Dharmei în Europa. Maestrul Gonsar Rinpoche este unul dintre principalii fondatori ai Centrului de Înalte Studii Tibetane „Rabten Choeling” din Elveţia.

Născut în 1949 la Shigatse, într-o familie cu descendențe regale, la vârsta de 6 ani se înscrie la Mănăstirea Sera din Lhasa, Tibet, unde evoluează sub îndrumarea Venerabilului Geshe Rabten Rinpoche. Gonsar Tulku Rinpoche a primit învațătura direct de la Dalai Lama și de la alți maeștri consacrați.

Puteţi citi biografia pe larg aici: https://rabten.ro/maestrii/gonsar-tulku-rinpoche/

Mulţumim Natalia Ciobanu, Alexandra Constantin, Doroican Vlad şi Nicolae Darie pentru sprijinul acordat în realizarea acestui interviu şi pentru traducere. Mulţumim de asemenea Persa Iulia Maria şi Adina Ioana Pop de la Casino Centrul de Cultura Urbana pentru superbul spaţiu în care ne-au primit să filmăm.

11:00 Actual Regional (R)

(Transparențe) - R (Reluare)

11:55 Ştiri pe scurt

 
Târgul de Carte Gaudeamus la Cluj-Napoca | VIDEO

Târgul de Carte Gaudeamus la Cluj-Napoca | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Prima zi a Târgul de Carte Gaudeamus de la Cluj-Napoca a fost dedicată îndrăgitului umorist Cornel Udrea.

Începe Campionatul Național de Raliuri | VIDEO

Începe Campionatul Național de Raliuri | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Prima etapă din 2024 este vineri și sâmbătă, Raliul Harghitei.

Scriitoarea Florina Ilis, față în față cu publicul | VIDEO

Academia Română, filiala Cluj-Napoca, lansează o serie de evenimente la care scriitorii se întâlnesc cu cercetători, profesori universitari și ...

 

#tvrcluj