loader
Foto

Maestrul buddhist Markus Getzner, la "Transilvania Culturală" | VIDEO

Maestrul buddhist Markus Getzner revine la "Transilvania Culturală". Vorbim despre cum în decursul vieţii ne confruntăm cu multe situaţii dificile, suferinţe fizice și morale iar răbdarea este cel mai bun mijloc de a depăși toate aceste condiţii adverse.

 

Vasile Hotea-Fernezan
Transilvania culturală

.
Aflăm și cum să facem faţă când ne simţim sub presiune şi stres și cum să ne păstrăm și să cultivăm răbdarea într-o societate și o vreme în care totul pare să se desfășoare pe repede înainte, dar şi despre război. Ven. Markus ne împărtășește din cunoașterea sa profundă, ajutându-ne să ne familiarizăm și să descoperim potențialul infinit al răbdării și perseverenței entuziaste – premisa unei fericirii autentice în viața noastră. Astfel, prin exemplul personal al Ven. Markus, precum și prin învățăturile sale avem oportunitatea rară să luăm contact cu o minte blândă ce poartă pecetea unei clarități luminoase.

Venerabilul Jangchub Phuntsok (Markus Getzner) a primit inițierea de călugăr budist în 1994, de la Venerabilul Lati Rinpoche (care a fost unul dintre consilierii filozofici ai Sfinției Sale Dalai Lama). Din 1991 studiază la Centrul de Înalte Studii Tibetane din Elveţia sub îndrumarea Ven. Maestru Gonsar Tulku Rinpoche şi a altor Maeştri cu experiență. Vorbește fluent limba tibetană și și-a însușit prin cunoaștere și practică, multe aspecte esențiale din buddhism. Venerabilul Markus este o persoană modestă, cu multă determinare pe calea spirituală, înzestrat cu compasiune și înțelepciune, rodul a multor ani de studiu și practică. Învățăturile sale sunt transmise cu claritate, sinceritate, atenție la detalii și cu grijă față de ascultătorii săi.

Mulțumim Prietenii Editurii Rabten, Centrul Seeds for Happiness şi Muzeul de Arta Cluj-Napoca pentru ajutorul oferit în realizarea acestui interviu. Mulţumim pentru traducere Natalia Ciobanu, Nicolae Darie, Doroican Vlad, Alexandra Constantin şi Iulia Tecusan.

5:00 Cap de afiş (R)

- R (Reluare)

6:00 tvrcluj.ro (R)

(arhiva) - R (Reluare)
 

Duminică, 21 aprilie, la "Semn de carte" subiectul a fost "Vârstele subversiunii. Nicolae Steinhardt și deconstrucția utopiilor", de Adrian Mureșan.

TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

Caravana TVR3 „La tine acasă”, o ediție în pas de defilare | VIDEO

Urmărim o ediție "Caravana TVR3 „La tine acasă”" realizată la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu" din Sibiu, continuatoarea primei ...

 

#tvrcluj