loader
Foto

Metode moderne de predare-învăţare la Şcoala „Kozmutza Flora” din Cluj-Napoca

Copiii cu deficienţe de auz de la Şcoala „Kozmutza Flora” din Cluj-Napoca vor beneficia de o metodă de predare-învăţare modernă. Studiul cu ajutorul tabletelor electronice la materii precum istorie, geografie sau fizică face procesul de învăţare mult mai atractiv şi eficient, iar interacţiunea dintre profesori şi elevi mai intensă.

 

47 de copii de la Şcoala specială pentru deficienţe de auz „Kozmutza Flora” din Cluj-Napoca vor beneficia de 10 tablete electronice, parte a programului „Lumea prin culoare şi sunet”. Cu ajutorul tabletelor, interacţiunea dintre profesor şi elev va fi mult mai intensă, atractivă şi eficientă.

Directorul Şcolii speciale pentru copii cu deficienţe de auz „Kozmutza Flora”, Kiss Csilla, a declarat pentru TVR Cluj: „Bineînţeles, în acest mod, cu ajutorul tabletelor, elevii reuşesc să acumuleze o cantitate mai mare de informaţie decât prin metoda cu obiecte de scris, cărţi, caiete şi predare frontală. Această metodă de predare-învăţare facilitează gândirea şi interacţiunea. Oricum, elevii sunt obişnuiţi să folosească tehnica IT şi calculatoarele, iar noi le oferim metode mai adecvate de învăţare.”

Softul cu care se va lucra este unul simplu atât pentru profesori, cât şi pentru elevi, şi se bazează pe anumite scenarii pedagogice şi metodologice.

„Colaborarea şi interacţiunea constau în faptul că nimeni nu crează singur anumite scenarii, ci împreună cu alţi profesori în acelaşi timp. Adică adaugă nişte elemente dinamice, interactive pe care, ulterior, dacă elevii le parcurg, acestea pot contribui la dezvoltarea lor profesională şi personală”, a declarat Barabas Laszlo, director departament Research Evoline.

Tabletele pot fi utilizate la mai multe materii, spune iniţiatorul proiectului.

„Deja folosim scenarii la nouă materii. Cel mai bine, aceste scenarii funcţionează la materii în care partea vizuală este importantă: biologie, geografie, istorie, ştiinţe, fizică. Sunt foarte bune, pentru că la aceste materii se pot folosi anumite animaţii”, a declarat pentru TVR Cluj, Polacsek Tamas, manager de proiect.

În viitor, iniţiatorii proiectului vor ca scenariile create să fie puse la dispoziţia celor 18 şcoli speciale pentru deficienţe de auz din România. Proiectul „Lumea prin culoare şi sunet” valorează 40.000 de euro, bani din care se vor mai achiziţiona alte 20 de tablete.

7:00 Telejurnal matinal

- simultan TVR 1

8:50 Carte de citire

 
Scriitoarea Florina Ilis, față în față cu publicul | VIDEO

Academia Română, filiala Cluj-Napoca, lansează o serie de evenimente la care scriitorii se întâlnesc cu cercetători, profesori universitari și ...

10 ani de studii indiene la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca | VIDEO

Este sărbătoare la Centrul Clujean pentru Studii Indiene, din cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca. Se împlinesc 10 ani de activitate.

"Fără Prejudecăți", la TVR Cluj | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

V-am invitat să urmăriți o nouă ediție a emisiunii Fără Prejudecați, sâmbătă, 20 aprilie, începând cu ora 10:00, la TVR Cluj.

 

#tvrcluj