loader
Foto

Monitorizarea tăierilor ilegale de arbori în Maramureș | VIDEO

Recent, o echipă a TVR Cluj a însoțit autoritățile statului în pădurile Maramureșului, având ca obiectiv observarea acțiunilor întreprinse în cazul semnalării suspiciunilor de tăieri ilegale de arbori.

 

Antonio Miclea
Telejurnal regional

Inițiativă vine într-un moment în care problemele legate de defrișări ilegale au atras o atenție sporită, generând îngrijorări atât în rândul comunităților locale, cât și la nivel național.
.

.
În urma acestor evenimente, echipa TVR Cluj, formată din Antonio Miclea și Bogdan Narița, vă prezintă un reportaj în exclusivitate, care va scoate la lumină nu doar aspectele legale, ci și impactul social și ecologic al tăierilor ilegale asupra comunităților din Maramureș. Conștientizarea și educația publicului sunt pași esențiali în combaterea acestor practici, iar acest reportaj își propune să contribuie la o discuție mai amplă și mai informată despre conservarea pădurilor și respectarea legislației în vigoare..

Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș a deschis un dosar penal după descoperirea a 13 cioate care nu purtau marcă, indicând astfel o activitate ilegală de tăiere a arborilor. Fenomenul tăierilor ilegale este un subiect deosebit de sensibil, nu doar din perspectiva conservării mediului, ci și din punct de vedere al siguranței comunităților locale.

Pe lângă această investigație, se cuvine să ne amintim de tragedia de acum cinci ani, când pădurarul Liviu Pop a fost omorât în aceleași păduri, un incident care a îngrijorat întreaga societate și a evidențiat riscurile asociate cu protecția pădurilor. Poveste subliniază nu doar importanța legii în gestionarea resurselor naturale, ci și necesitatea de a proteja pe cei care se dedică acestei misiuni.

.

15:00 Forum economic

16:00 Observator transilvan

 

"Linii de dialog": Mitologiile muzicii clasice | VIDEO

publicat: luni, 21 octombrie 2024

TVR Cluj vă propune o ediție „Linii de dialog” despre profunzimile mitologiilor muzicii clasice.

Monitorizarea tăierilor ilegale de arbori în Maramureș | VIDEO

Recent, o echipă a TVR Cluj a însoțit autoritățile statului în pădurile Maramureșului, având ca obiectiv observarea acțiunilor întreprinse în ...

„Cântec și Poveste” din ținutul someșan | VIDEO

„Cântec și Poveste” din ținutul someșan | VIDEO

publicat: sâmbătă, 19 octombrie 2024

TVR Cluj invită telespectorii la o ediție specială „Cântec și Poveste” pe Valea Someșului, în localitatea Beclean, unde ne va fi prezentat ...

 

#tvrcluj