loader
Foto

O reţea de hoţi condusă de un clujean opera la Muzeul Luvru

Un clujean a fost arestat de Curtea de Apel Cluj în baza unui mandat european. Acesta este cercetat pentru organizarea unei reţele care fura de la turişti în Muzeul Luvru, din Paris.

 

Curtea de Apel Cluj a admis o cerere formulată de autorităţile judiciare din Franţa cu privire la executarea Mandatului European de Arestare emis la data de 13 mai 2014 de către judecătorul de instrucţie de la Tribunalul de Primă Instanţă din Paris. Instanţa clujeană a dispus predarea acestuia către autorităţile judiciare din Franţa, respectiv Parchetul de pe lângă Tribunalul de Mare Instanţă din Paris în vederea efectuării urmăririi penale. Sentinţa pronunţată este definitivă.

“Primele elemente de anchetă au permis observarea unui sistem organizat, în echipă, cu un mod de lucru bine pus la punct. Supravegherile puse în mişcare în diferite locuri turistice din capitala Franţei precum ascultările telefonice, demonstrează o activitate zilnică şi deosebit de lucrativă. În urma investigaţiilor s-au identificat şi dezmembrat două echipe infracţionale, una dintre ele gravitând în jurul cuplului Sandra Baciu, născută Hamidovic, şi Baciu Robert Vasile. Întrucât Baciu Robert Vasile nu a putut fi reţinut cu ocazia operaţiunilor desfăşurate în luna decembrie 2013 deoarece acesta părăsise Franţa anterior efectuării reţinerilor, s-a emis Mandatul de Arestare supus analizei la Curtea de Apel Cluj.”

Robert Vasile Baciu a fost de acord cu predarea. În perioada august 2012 şi 1 decembrie 2013, la Muzeul Luvru din Paris s-a constat o creştere majoră a numărului de furturi în prejudiciul turiştilor şi a agresiunilor la adresa personalului de supraveghere.

 

15:00 Prim plan obiectiv

- direct prima parte

16:00 Observator transilvan

- direct
 
Fructele românești de altădată, readuse la viață | VIDEO

Mere cu arome de pepene galben, trandafir sau ananas, piersici mov și vișine albe – toate acestea nu sunt doar roade ale imaginației, ci fructe ...

Târgul de Carte Gaudeamus la Cluj-Napoca | VIDEO

Târgul de Carte Gaudeamus la Cluj-Napoca | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Prima zi a Târgul de Carte Gaudeamus de la Cluj-Napoca a fost dedicată îndrăgitului umorist Cornel Udrea.

Începe Campionatul Național de Raliuri | VIDEO

Începe Campionatul Național de Raliuri | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Prima etapă din 2024 este vineri și sâmbătă, Raliul Harghitei.

 

#tvrcluj