loader
Foto

Galerie foto

Organizaţia Down Syndrome International premiază trei reporteri TVR Cluj

Raluca Avram, Mihai Arsenie şi Bogdan Cristea, cei trei reporteri cu sindrom Down ai emisiunii „Fără Prejudecăţi” de la TVR Cluj, au fost premiaţi de Organizaţia Down Syndrome International.

 

Down Syndrome International oferă anual trei premii de recunoaştere internaţională pentru activitate extraordinară în voluntariat, implicare profesională şi lobby/advocacy chiar de Ziua Internaţională a Persoanelor cu sindrom Down - 21 martie.

Anul acesta, un premiu ajunge în România, la cei trei reporteri ai emisiunii Fără Prejudecăţi de la TVR Cluj, ca o recunoaştere a reuşitei lor în a-i incuraja şi inspira pe cei cu sindrom Down şi pentru felul în care le-au deschis noi orizonturi.

Celelalte două premii pentru activitate extraordinară în domeniu şi pentru lobby sunt acordate unei fundaţii din SUA şi unui tânăr cu sindrom Down din India.

În motivaţia trimisă de Down Syndrome International se spune că emisiunea Fără prejudecăţi tratează subiecte din zona ONG-urilor care se ocupă de persoanele cu dizabilităţi, inclusiv sindrom Down. Felul în care cei trei reporteri realizează materialele şi tratează temele din emisiune a dus la o comunicare mai bună între familiile care au persoane cu dizabilităţi şi, implicit, la o comunicare mai bună a "dizabilităţilor" în societate, ceea ce în cazul emisiunii Fără prejudecăţi, juriul Down Syndrome International a apreciat că emisiunea a făcut progrese notabile în a trata şi face cunoscute problemele persoanelor cu dizabilităţi.

În 2014, de Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, TVR Cluj a organizat un eveniment la Sala Polivalentă din Cluj, cu recitaluri susţinute de mai multe ONG-uri şi un meci de baschet în fotoliu rulant.

Din luna martie 2015, la TVR Cluj a fost lansat şi primul jurnal din România dedicat persoanelor cu dizabilităţi, prezentat de Mihai Arsenie, unul dintre reporterii emisiunii Fără prejudecăţi.

17:00 Telejurnal regional (R)

- direct (simultan TVR 3) (Reluare)

17:30 Lumea de aproape

(simultan TVR 3)
 
Ziua Porților Deschise la Teatrul Național din Cluj-Napoca | VIDEO

De o călătorie fascinantă în lumea teatrului au avut parte sute de clujeni. A fost Ziua Porților Deschise la Teatrul Național Lucian Blaga din ...

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Schengen și nu prea | VIDEO

Schengen și nu prea | VIDEO

publicat: marţi, 26 martie 2024

La finalul acestei luni, România va intra în spațiul aerian Schengen. Adulții care vor călători cu copii vor trebui să treaca totuși pe la ...

 

#tvrcluj