loader
Foto

Parte din cultura şi istoria Transilvaniei zac în mizerie

Sute de mii de obiecte reprezentative pentru cultura şi istoria Transilvaniei zac în condiţii improprii în beciul Muzeului de Istorie din Cluj. Despre acest subiect şi alte ştiri importante, la „Jurnal Regional”, 22 aprilie, ora 18:20, la TVR Cluj.

 

Telejurnal regional

Philippe Gustin, ambasadorul Franţei în România, se află într-o vizită oficială la Cluj-Napoca. El se întâlneşte cu Pascal Fesneau, Consul Onorific al Franţei la Cluj, şi cu Emil Boc, primarul oraşului. Phillipe Gustin participă la celebrarea a 10 ani de activitate a Consiliului Civic Local din Cluj, dar va avea şi o întâlnire cu reprezentanţii mai multor ONG-uri clujene.

Peste 400.000 de exponate extrem de valoroase pentru cultura şi istoria Transilvaniei, şi nu numai, zac în condiţii improprii în beciul Muzeului de Istorie din Cluj-Napoca. Situaţia incredibilă e efectul unor litigii juridice şi a unor proiecte nerealizate. Procesul de reamenajare a muzeului a fost demarat în 2009, însă, după câteva luni, din cauza unui litigiu juridic, acesta a fost abandonat complet.

După zile de excese culinare prilejuite de sărbătorile pascale, clujenii au luat cu asalt sălile de sport, parcurile şi spa-urile pentru a da jos kilogramele acumulate după mesele copioase.

Despre toate acestea, dar şi despre alte subiecte ale zilei puteţi afla în jurnalul de la ora 18:20, la TVR Cluj.

13:00 TELEŞCOALA

14:00 Telejurnal

 
Olimpiada Națională de Cofetărie-Patiserie și Brutărie, la Cluj-Napoca

Elevi din toată România s-au întrecut în creativitate și rețete inedite la Olimpiada Națională de Cofetărie-Patiserie și Brutărie, desfășurată la ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

„Cântec și poveste”, o ediție de colecție dedicată „Reginei cântecului popular maramureșean”

Vineri, 12 aprilie, de la ora 15:00, la TVR 3, v-am invitat să urmăriți o ediție specială a emisiunii „Cântec și Poveste”.  Am deschis ...

 

#tvrcluj