loader
Foto

Galerie foto

Podurile Clujului vor fi renovate

Podurile peste Someş din Cluj-Napoca, dar şi celelalte poduri de pe raza oraşului se află într-o stare deplorabilă. Potrivit declaraţiilor autorităţilor locale, podurile vor fi renovate pentru prima oară de la construcţie, în această primăvară.

 

Podul Traian, care s-a surpat în luna august a anului trecut, va intra în reparaţii capitale. Podul a fost construit după cel de-al Doilea Război Mondial şi de atunci nu a avut parte de nici o renovare totală.

Oamenii se simt în pericol de fiecare dată când traversează podul Traian, pentru că pe una din părţi trotuarul este închis, astfel că pietonii sunt nevoiţi să circule pe carosabil.

Lucrările la podul Traian ar putea începe în această primăvară, iar costurile reparaţiei sunt estimate la 1,7 milioane de euro.

Primarul Emil Boc a declarat că investiția în cazul podului Traian va fi supusă votului Consiliului Local (CL). ”Vom intra în CL cu aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru această investiție. Valoarea estimată este de 1,7 milioane de euro. Termenul de execuție este de şase luni. Lungimea podului este de 32 de metri și lățimea de 26 de metri. Vom avea o bandă de bicicliști cu o lățime de 1,7 metri pe ambele sensuri și două trotuare pietonale, având lățimea variabilă de la 2,25 metri la 3,50 metri, în zona cetrală. Circulația rutieră va fi închisă, dar vom avea permisă circulația pietonală. Urmează ca astăzi sau mâine să ne sosească documentaţia şi pentru podul Garibaldi.”

În ceea ce priveşte pasarela peste Someş din cartierul Grigorescu, din zona Parcului Sportiv “Iuliu Haţieganu”, aceasta va fi refăcută integral pentru că riscă să se prăbușească.

”Vom înlocui complet pasarela pietonală din cartierul Grigorescu, din zona Parcului Sportiv “Iuliu Haţieganu”. Are probleme la fundație și nu vrem să riscăm să avem probleme și să fie cineva rănit. Am semnat deja un contract cu o firmă de proiectare, care să regândească pasarela”, a spus Emil Boc.

Valoarea lucrării ar urma să se ridice la 400.000 de euro.

Celelalte poduri din Cluj-Napoca -  cel din cartierul Plopilor, podul Horea peste Someş, podul Oaşului peste Valea Chintăului și podul de pe strada Oaşului peste râul Nadăş vor fi modernizate printr-un proiect european, în valoare de 6,2 milioane de lei. Astfel, din această primăvară, Clujul va deveni un adevărat şantier.

 

7:00 Telejurnal matinal

- simultan TVR 1

8:50 Carte de citire

 
Târgul de Carte Gaudeamus la Cluj-Napoca | VIDEO

Târgul de Carte Gaudeamus la Cluj-Napoca | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Prima zi a Târgul de Carte Gaudeamus de la Cluj-Napoca a fost dedicată îndrăgitului umorist Cornel Udrea.

Începe Campionatul Național de Raliuri | VIDEO

Începe Campionatul Național de Raliuri | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Prima etapă din 2024 este vineri și sâmbătă, Raliul Harghitei.

Scriitoarea Florina Ilis, față în față cu publicul | VIDEO

Academia Română, filiala Cluj-Napoca, lansează o serie de evenimente la care scriitorii se întâlnesc cu cercetători, profesori universitari și ...

 

#tvrcluj