loader
Foto

Povestea unei licitaţii „cu cântec”. Cine va mătura străzile Clujului?

O firmă din Bucureşti a câştigat licitaţia şi contractul de salubrizare şi deszăpezire a Clujului. Ce spun învingătorii, ce spun perdanţii şi ce spun autorităţile locale în această problemă aflăm la „Transilvania la zi”, 26 martie, ora 17:00, la TVR Cluj.

 

Elena Nicolae
Transilvania la zi

Licitaţie „cu cântec” organizată de Primăria Cluj-Napoca. O firmă din Bucureşti a fost declarată câştigătoare a contractului de salubrizare şi deszăpezire a Clujului. Primăria i-a atribuit acesteia un contract cu o durată de opt ani şi o valoare de 137.625.504 lei (fără TVA). Lucrurile sunt, însă, departe de a fi clare. Vom afla toate dedesubturile acestei licitaţii de la reprezentanţii firmei câştigătoare, de la reprezentanţii firmelor clujene care au pierdut licitaţia, precum şi de la consilierii locali împărţiţi, în această problemă, în două tabere.

Emisiunea continuă cu o analiză a reporterilor TVR Cluj în problema situaţiei asistenţilor personali. După ce, în 2011, primăria din comuna Baciu a lăsat zeci de bolnavi fără asistent personal, primarul Ioan Florin Mureşan a alocat bani de la bugetul local pentru aceşti oameni, care se vor bucura, din nou, de serviciile asistentului personal pe care l-au pierdut când la guvernare era Emil Boc. Vestea vine după prezentarea de către TVR Cluj a unui caz în care un bărbat din comuna Baciu, care suferă de nu mai puţin de 55 de boli, imobilizat la pat, şi-a pierdut dreptul la un asistent personal pentru că legea spunea că doar persoanele cu handicap din naştere beneficiază de acest drept.

Vom afla care este situaţia asistenţilor personali la nivel judeţean din intervenţiile în direct din mai multe localităţi ale judeţului Cluj şi de la Nicoleta Molnar, director general adjunct al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj.

În final, Vasile Hotea-Fernezan va oferi amănunte despre festivalul de film de scurt-metraj Cluj Shorts.

Producător: Luminiţa Purdea-Cotuţiu

Moderator: Elena Nicolae

13:00 Legal 100%

13:30 Jurnal militar

 

"Fără Prejudecăți", la TVR Cluj

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Vă invităm să urmăriți o nouă ediție a emisiunii Fără Prejudecați, sâmbătă, 20 aprilie, începând cu ora 10:00, la TVR Cluj.

“Față în față”, cu Vasile Dîncu

“Față în față”, cu Vasile Dîncu

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Vineri, 19 aprilie, la “Față în față” Loredana Corchiș va discuta cu prof. univ. dr. Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național PSD, despre ...

Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Dan Petrescu a semnat cu CFR Cluj un contract pe 3 ani, dar actualul antrenor interimar nu a fost informat de conducere.

 

#tvrcluj