loader
Foto

Proiectele sociale, în prim-planul emisiunii "Transilvania la zi"

La TVR 3, miercuri, joi şi vineri, de la ora 15:00, colegii de la TVR Cluj ne prezintă mai multe centre sociale din Transilvania.

 

Transilvania la zi

Miercuri, 8 aprilie, de la ora 15:00, emisiunea Transilvania la zi ne-a dus la Mănăstirea Dumbrava, din Arhiepiscopia Alba Iulia, unde funcţionează unul dintre cele mai mari centre sociale din ţară, care găzduieşte peste 150 de suflete. Aici locuiesc 82 de copii şi adolescenţi, cu vârste între o săptămână şi 20 de ani, şi peste 50 de bătrâni cu handicap, persoane abandonate, abuzate etc., cărora li se adaugă cele 35 de maici ce se nevoiesc aici cu smerenie.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Joi, 9 aprilie, de la ora 15:00, Transilvania la zi ne prezintă Mănăstirea Surorilor Maicii Domnului din Cluj-Napoca şi prima congregaţie feminină care a luat fiinţă în cadrul Bisericii Romane Unite cu Roma. Congregaţia întreţine astăzi orfelinatul Casa Providenţei din Cluj, grădiniţa Maica Domnului din Mediaş, o casă pentru surorile în vârstă șşi bolnave la Sighetu Marmaţiei. Surorile sunt implicate în învăţământul universitar şi liceal, la Cluj şi Blaj, îngrijirea bolnavilor în spitale la Cluj şi Sighet, precum şi în apostolatul cu persoane handicapate la Sibiu. Un alt proiect vizat este cel de dezvoltare a unui spital şi a unui cămin pentru bătrânii abandonaţi de societate, la Cluj.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

La TVR 3, vineri, 10 aprilie, ajungem la Mănăstirea Floreşti, un lăcaş monahal înfiinţat în 1994. Lângă mănăstire, pe un teren donat de așezământul monahal, a început construcţia unui centru social pentru copiii aflaţi în dificultate. Complexul social ce va purta hramul Sfântul Onufrie va cuprinde patru case de tip familial, care vor găzdui, fiecare, aproximativ 10 copii, care sunt separaţi temporar sau definitiv de părinţi. Copiii vor beneficia în cadrul centrului de îngrijire, educare și suport emoţional, precum și de un mediu optim dezvoltării fizice, intelectuale și moral spirituale a acestora. Pentru construirea așezământului social Sfântul Onufrie, Asociaţia filantropică ce poartă același nume, a demarat o campanie de informare și strângere de fonduri. TVR Cluj este partener în această campanie intitulată “Toţi copii au nevoie de iubire”.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Moderatorul şi producătorul emisiunii este Luminiţa Purdea Cotuţiu.

11:00 Actual Regional (R)

(Transparențe) - R (Reluare)

11:55 Ştiri pe scurt

 
Târgul de Carte Gaudeamus la Cluj-Napoca | VIDEO

Târgul de Carte Gaudeamus la Cluj-Napoca | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Prima zi a Târgul de Carte Gaudeamus de la Cluj-Napoca a fost dedicată îndrăgitului umorist Cornel Udrea.

Începe Campionatul Național de Raliuri | VIDEO

Începe Campionatul Național de Raliuri | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Prima etapă din 2024 este vineri și sâmbătă, Raliul Harghitei.

Scriitoarea Florina Ilis, față în față cu publicul | VIDEO

Academia Română, filiala Cluj-Napoca, lansează o serie de evenimente la care scriitorii se întâlnesc cu cercetători, profesori universitari și ...

 

#tvrcluj