loader
Foto

Galerie foto

Un român special, profesorul clujean Vasile Adamescu

TVR 1 transmite de 1 decembrie un reportaj despre recunoştinţă. Este vorba despre destinul unui băiat de 11 ani care a reuşit să depăşească un dublu handicap, de vedere şi de auz, cu sprijinul profesorului său.

 

Rareş Vlad s-a născut cu probleme de vedere, iar ulterior, părinţii au descoperit că nu aude. Soarta acestuia a fost schimbată odată cu mutarea din satul natal, de lângă Piatra Neamţ, la Şcoala Specială pentru Nevăzători din Cluj-Napoca. Un moment hotărâtor provocat de întâlnirea acestuia cu profesorul Vasile Adamescu şi cu ajutorul său, Viorel Micu.

Vasile Adamescu, profesor la liceul clujean, este la rândul său o persoană cu deficienţe de auz şi vedere care a parcurs acelaşi drum imposibil pentru a relaţiona cu cei din jur. El este cel care l-a ajutat pe Rareş să scrie în braille alfabetul, să cunoască după nume diverse obiecte. Inclusiv după orele de şcoală, la el acasă. La rândul său, Viorel Micu a reuşit să-l facă pe băiat să meargă corect şi să mănânce cu tacâmuri. De mare ajutor a fost şi implantul cohlear cu care băiatul de 11 ani a început să audă graţie aceloraşi persoane care au convins medicii că merită să realizeze această operaţie delicată.

Rareş Vlad locuieşte în prezent, cu mama şi cu sora sa, într-o garsonieră din Cluj-Napoca. Povestea lor este dovada că păstrarea speranţei şi sprijinul unor persoane cu suflet pot să ducă la înlăturarea oricăror obstacole. Reportajul despre munca deosebită a profesorului Vasile Adamescu, realizat  de către reporterul TVR Cluj, Mihaela Creţu, va fi difuzat în programul de 1 decembrie, de la ora 9, pe canalul naţional.

21:30 Actual regional p.1 (R)

- R (Reluare)

22:00 Program Ucraina

- preluare TV Ucraina
 
Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Dan Petrescu a semnat cu CFR Cluj un contract pe 3 ani, dar actualul antrenor interimar nu a fost informat de conducere.

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

La o cafea cu Poliția Rutieră | VIDEO

La o cafea cu Poliția Rutieră | VIDEO

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Mai mulți motocicliști clujeni s-au reunit marți dimineață la o cafenea din oraș pentru a discuta cu politiștii de la Rutieră despre cele mai ...

 

#tvrcluj