loader
Foto

Românii din Serbia vor reprezentare în Consiliul Minorităţilor

La „Transilvania la zi”, 16 aprilie, de la ora 17:00, la TVR Cluj, aflăm despre iniţiativa românilor din Serbia de a candida la alegerile pentru Consiliul Minorităţilor.

 

Elena Nicolae
Transilvania la zi

Alături de jurnalistul Cosmin Puriş, prin intermediul intervenţiilor telefonice, aflăm de la Lucian Danilo, reprezentantul românilor din Voivodina, şi Bojan Bărbuţă, preşedintele românilor din Valea Timocului, despre iniţiativa românilor din Serbia de a candida pe liste comune pentru a-şi alege reprezentanţi în Consiliul Minorităţilor din Serbia. Atât Lucian Danilo, cât şi Bojan Bărbuţă sunt doi reprezentanţi importanţi ai Asociaţiei “Iniţiativa românilor din Serbia”.

La Muzeul Etnografic “Poarta de su’ Feleac” al soţilor Rodica şi Gheorghe Mureşan ajunge reporterul nostru Diana Apahidean. Vom vedea ce au reuşit să facă doi oameni pasionaţi de tradiţii şi folclor, dar şi despre recenta lansare a monografiei „Poarta de su’ Feleac – un suflet românesc cu ochii mari”, lucrare coordonată de Cornel Udrea.

În încheiere, cu ocazia Zilei Internaţionale a Vocii, vom sta de vorbă cu specialiştii lector univ. Carolina Bodea Haţegan şi medicul primar foniatru dr. Rodica Mureşan în legătură cu tulburările de limbaj şi comunicare care sunt tot mai des întâlnite în rândul oamenilor. Remedierea acestor probleme este abordată în cadrul workshop-ului „Abordări interdisciplinare în terapia tulburărilor de voce” şi se înscrie sub egida Zilei Internaţionale a Vocii. La eveniment participă specialişti din mai multe oraşe ale ţării.

Producător: Luminiţa Purdea-Cotuţiu

Moderator: Elena Nicolae

19:00 Cântec şi poveste

20:00 Actual Regional (R)

(Transparențe) - R (Reluare)
 

"Fără Prejudecăți", la TVR Cluj

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Vă invităm să urmăriți o nouă ediție a emisiunii Fără Prejudecați, sâmbătă, 20 aprilie, începând cu ora 10:00, la TVR Cluj.

“Față în față”, cu Vasile Dîncu

“Față în față”, cu Vasile Dîncu

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Vineri, 19 aprilie, la “Față în față” Loredana Corchiș va discuta cu prof. univ. dr. Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național PSD, despre ...

Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Dan Petrescu a semnat cu CFR Cluj un contract pe 3 ani, dar actualul antrenor interimar nu a fost informat de conducere.

 

#tvrcluj