loader
Foto

"Transilvania culturală": Joaca și hâtroșenia protestelor | VIDEO

La aproape trei decenii de la mişcarea civică Golania din Piata Universitatii în 1990 a apărut mişcarea  #rezist , cu proteste ce au cuprins întreaga ţară, declanşate împotriva schimbărilor în justiţie dorite de coaliţia coruptă aflată la guvernare.

 

Vasile Hotea-Fernezan
Transilvania culturală

Ruxandra Cesereanu a ţinut un jurnal în perioada 2017-2019, când s-a implicat activ în protestele din Cluj, fiind adesea printre oamenii care au ieşit în stradă.

Trei ani de vâltoare socială şi politică în ţara noastră sunt sintetizaţi în acest jurnal, evidenţiind cele mai aspre momente de criză, dar şi micile victorii care au păstrat vie speranţa protestatarilor şi i-au ajutat să "reziste" până la destrămarea coaliţiei de la guvernare din 2019.

De la Golania la #rezist conturează caruselul de emoţii şi reacţii prin care a trecut autoarea în timpul protestelor, asemenea celor cu care a împărtăşit dorinţa de trezire civică a României şi de apărare a unor principii fundamentale pentru democraţie.

13:00 TELEŞCOALA

14:00 Telejurnal

 

"Fără Prejudecăți", la TVR Cluj

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Vă invităm să urmăriți o nouă ediție a emisiunii Fără Prejudecați, sâmbătă, 20 aprilie, începând cu ora 10:00, la TVR Cluj.

“Față în față”, cu Vasile Dîncu

“Față în față”, cu Vasile Dîncu

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Vineri, 19 aprilie, la “Față în față” Loredana Corchiș va discuta cu prof. univ. dr. Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național PSD, despre ...

Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Dan Petrescu a semnat cu CFR Cluj un contract pe 3 ani, dar actualul antrenor interimar nu a fost informat de conducere.

 

#tvrcluj