loader
Foto

Salarii mărite cu 1 leu în sectorul sanitar

Mărirea salarială din domeniul sanitar, anunţată cu “surle şi trâmbiţe” de guvern, s-a dovedit o glumă proastă în cazul mai multor angajaţi din spitalele clujene.

 

O parte dintre salariaţii de la Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca au primit în plus la salariu, nici mai mult, nici mai puţin, decât... 1 leu.

Mărirea mult aşteptată nu ajunge nici măcar pentru o pâine. Oamenii sunt total nemulţumiţi de felul în care munca lor este apreciată şi cred că statul, pur şi simplu, îşi bate joc de ei.

Angajaţii din Sănătate au fost anunţaţi că, la începutul anului, salariile lor vor creşte. După aşteptări şi speranţe, a venit şi ziua de leafă. Fluturaşul de salariu a fost, pentru unii, de-a dreptul şocant: au primit în plus la salariu UN LEU.

Ilisie Dascăl, preşedintele sindicatului Sanitas - Spitalul de Recuperare Cluj, a declarat pentru TVR Cluj: “Părerea mea este că e o bătaie de joc la adresa noastră. Noi speram, întradevăr, la o majorare salarială cu începere de la 1 ianuarie 2014, aşa cum ni s-a promis în urma conflictelor de muncă din lunile noiembrie şi decembrie 2013. Ne-am trezit, însă, cu majorări de salarii de 1 leu, de 2 lei, de 3 lei. Cele mai mari majorări au fost la colegii care au numai un an vechime, anume o mărire de salariu de 50 de lei.”

Situaţia este similară în mai multe spitale din judeţul Cluj. Deşi pare o glumă proastă, măririle de salariu cu sume modice sunt făcute conform legii.

Dr. Sanda Patrichi, directorul Spitalului de Recuperare Cluj, aduce lămuriri: “Conform Hotărârii de Guvern nr. 871 din noiembrie 2013, s-a modificat valoarea salariului minim pe economie la 850 de lei. Practic, toţi cei care aveau salariul sub această valoare, au ajuns la noul nivel de salarizare.  ”

Ana Suciu este îngrijitoare la Spitalul de Recuperare din Cluj-Napoca. Femeia avea un salariu brut de 849 de lei şi, conform noilor reglementări salariale, ea a primit în plus la salariu fix 1 leu:  “Vestea am primit-o foarte prost. Efectiv e o batjocură la adresa noastră. Chiar aş vrea să-l văd pe domnul Ponta sau pe cei de sus cum s-ar descurca cu acest salariu, cum ar fi să fie în locul nostru.”

Salariul minim brut a crescut de la 1 ianuarie 2014 de la 800 la 850 de lei. De această majorare beneficiază peste 800.000 de salariați, însă, pentru majoritatea, creșterea reală nu depășește 10 lei.

16:00 Observator transilvan

- direct

17:00 Telejurnal regional (R)

- direct (simultan TVR 3) (Reluare)
 
Fructele românești de altădată, readuse la viață | VIDEO

Mere cu arome de pepene galben, trandafir sau ananas, piersici mov și vișine albe – toate acestea nu sunt doar roade ale imaginației, ci fructe ...

Târgul de Carte Gaudeamus la Cluj-Napoca | VIDEO

Târgul de Carte Gaudeamus la Cluj-Napoca | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Prima zi a Târgul de Carte Gaudeamus de la Cluj-Napoca a fost dedicată îndrăgitului umorist Cornel Udrea.

Începe Campionatul Național de Raliuri | VIDEO

Începe Campionatul Național de Raliuri | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Prima etapă din 2024 este vineri și sâmbătă, Raliul Harghitei.

 

#tvrcluj