loader
Foto

„Săptămâna Pacienţilor”, prilej de dialog între pacienţi şi doctori

În fiecare an, în luna martie, Asociaţiile de Pacienţi din toată ţara demarează o campanie de informare a pacienţilor cu privire la drepturile pe care aceştia le au. Despre aceasta, la “Tableta de sănătate”, 24 martie, ora 20:00, la TVR Cluj.

 

Sebesi Karen Attila
Tableta de sănătate

În perioada 24-30 martie are loc a II-a ediţie a “Săptămânii Pacienţilor” care îşi propune să deschidă dialogul între autorităţi şi reprezentanţii asociaţiilor de pacienţi. Evenimentul este organizat de Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România în parteneriat cu Colegiul Medicilor din România.

Campania cuprinde informaţii referitoare la reforma sistemului de sănătate, accesul pacienţilor la tratament şi îngrijiri de sănătate, discriminarea pacienţilor cu afecţiuni cronice din România şi protecţia socială a pacienţilor.

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor propune tuturor organizaţiilor un Cod Etic de Conduită a asociaţiilor de pacienţi şi o platformă comună de acţiune.

Despre acest subiect vor discuta Sebesi Karen, în calitate de producător şi moderator, şi invitaţii săi: prof. dr. Nicolae Hâncu şi Maria Mesaroş de la Fundaţia Speranţa Diabeticilor.

Telespectatorii pot interveni telefonic la numărul 0264 – 420 135 (tarif normal).

14:50 Carte de citire (R)

- R (Reluare)

15:00 Prim plan obiectiv

- direct prima parte
 
Târgul de Carte Gaudeamus la Cluj-Napoca | VIDEO

Târgul de Carte Gaudeamus la Cluj-Napoca | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Prima zi a Târgul de Carte Gaudeamus de la Cluj-Napoca a fost dedicată îndrăgitului umorist Cornel Udrea.

Începe Campionatul Național de Raliuri | VIDEO

Începe Campionatul Național de Raliuri | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Prima etapă din 2024 este vineri și sâmbătă, Raliul Harghitei.

Scriitoarea Florina Ilis, față în față cu publicul | VIDEO

Academia Română, filiala Cluj-Napoca, lansează o serie de evenimente la care scriitorii se întâlnesc cu cercetători, profesori universitari și ...

 

#tvrcluj