loader
Foto

Galerie foto

Sărbători magice în Transilvania

Cea mai diversă etnic parte a ţării îşi dezvăluie, la TVR Cluj, tradiţiile legate de sărbătorile de iarnă într-o serie de ediţii speciale ale emisiunii “Transilvania Policromă”.

 

Maria Cinar-Jiga
Transilvania Policromă

În data de 23 decembrie, de la ora 18.30, pe TVR Cluj, aflăm cum serbează Crăciunul slovacii din Transilvania. În studio va fi prezentă Jozefina Furikova, etnolog, care va dezvălui din bogăţia folclorului acestei minorităţi din zona Bihor-Sălaj.

O altă ediţie specială a emisiunii“Transilvania Policromă” va fi difuzată în data de 30 decembrie, de la ora 18.30. Vor putea fi urmărite atunci mărturii etnografice surprinse, de-a lungul timpului, prin camera de vederi a TVR Cluj, în sânul diverselor etnii: romi, germani, ucraineni. De la reţete gastronomice la cântece şi alte obiceiuri, toate îşi propun să dovedească, încă odată de ce acest colţ de ţară este unic în lume prin bogăţia sa spirituală.

În 6 ianuarie, atunci când, pentru mulţi sărbătorile de iarnă se apropie de sfârşit, pentru alţii abia încep. Este şi cazul creştinilor ortodocşi de rit vechi care serbează în data respectivă Ajunul Crăciunului. La TVR Cluj, de la ora 18.30, o ediţie specială marchează acest moment prin intermediul membrilor comunităţilor de ucraineni şi armeni. Invitaţi vor fi vicarul general ucrainean din Sighetu Marmaţiei, Ioan Piţura, deputatul Ivan Marocico şi, prin telefon, deputatul Varujan Pambuccian.

4:00 Actual Regional (R)

(Față în față) - R (Reluare)

5:00 Prim plan obiectiv (R)

- R prima parte (Reluare)
 

"Fără Prejudecăți", la TVR Cluj

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Vă invităm să urmăriți o nouă ediție a emisiunii Fără Prejudecați, sâmbătă, 20 aprilie, începând cu ora 10:00, la TVR Cluj.

“Față în față”, cu Vasile Dîncu

“Față în față”, cu Vasile Dîncu

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Vineri, 19 aprilie, la “Față în față” Loredana Corchiș va discuta cu prof. univ. dr. Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național PSD, despre ...

Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Dan Petrescu a semnat cu CFR Cluj un contract pe 3 ani, dar actualul antrenor interimar nu a fost informat de conducere.

 

#tvrcluj