loader
Foto

Galerie foto

Start, în limbaj mimico-gestual!

8 noiembrie este data care va rămâne în istoria TVR Cluj drept momentul difuzării primei ediţii a unei emisiuni de televiziune periodice,  traduse şi în limbaj mimico-gestual.

 

În fiecare vineri, “Transilvania la zi”, principala emisiune de actualităţi de la TVR Cluj, va fi “interpretată” pentru persoanele cu deficienţe de auz cu ajutorul voluntarilor Asociaţiei Naţionale a Interpreţilor Autorizaţi în Limbaj Mimico-Gestual.

Mai mult, emisiunea va cuprinde şi o rubrică destinată subiectelor de interes pentru persoanele cu dizabilităţi, în general.

TVR Cluj este la al doilea proiect care se adresează celor cu handicap auditiv. În aprilie 2012 a difuzat pentru prima dată la o televiziune din România, “Jurnalul regional” de weekend, interpretat în limbaj mimico-gestual.

Această iniţiativă a fost apreciată şi de Consiliul Naţional al Audiovizualului, care a introdus jurnalul regional interpretat în limbaj mimico-gestual în ghidul de bune practici.

18:30 Poveștile lu’ Pilu

19:00 Actual Regional (R)

(Față în față) (Reluare)
 

"Fără Prejudecăți", la TVR Cluj

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Vă invităm să urmăriți o nouă ediție a emisiunii Fără Prejudecați, sâmbătă, 20 aprilie, începând cu ora 10:00, la TVR Cluj.

“Față în față”, cu Vasile Dîncu

“Față în față”, cu Vasile Dîncu

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Vineri, 19 aprilie, la “Față în față” Loredana Corchiș va discuta cu prof. univ. dr. Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național PSD, despre ...

Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Dan Petrescu a semnat cu CFR Cluj un contract pe 3 ani, dar actualul antrenor interimar nu a fost informat de conducere.

 

#tvrcluj