loader
Foto

Galerie foto

Subiectele Jurnalului Regional, 24 februarie, ora 18.00

Limba română este interzisă în Ucraina, nemulţumiri în UDMR, donaţie de 80.000 lei Clinicii Medicala II, „parfumul iubirii”, o reţetă de sute de ani sunt câteva din titlurile jurnalului de azi.  

 

Telejurnal regional

La sfârșitul anului trecut, limba română a devenit limbă regională într-unul dintre cele mai mari raioane din Ucraina. Administraţia din raionul Teceu a decis acest lucru în urma unei solicitări făcute de organizaţia românilor care locuiesc în regiune şi care sunt majoritari în nouă localităţi. După preluarea puterii, opozanții regimului Ianukovici au anulat legea ce promovează libertatea lingvistică a minorităților naționale. În această seară, la jurnal, veţi vedea o relatare a situaţiei făcută de ziarişti români de la Radio Ucraina din Cernăuţi.

Lista candidaţilor UDMR pentru europarlamentare stârneşte nemulţumiri. Fostul senator Peter Eckstein Kovacs, care se găseşte pe locul patru, spune că va cere să fie pus pe locul 34, pentru că este acelaşi lucru.

Clubul Rotary a făcut o donaţie de 80.000 lei pentru Clinica Medicală II din Cluj. Banii sunt folosiţi pentru realizarea unei instalaţii de oxigen cu 18 terminale la paturile pacienţilor, dotarea secţiei  cu un test de efort şi cu o sondă pentru ecograful existent.

Astăzi, de Dragobete, îndrăgostiţii, care vor vizita Colecţia de Istorie a Farmaciei, vor primi o copie a ”documentului” ce conţine secretul preparării formulei magice a parfumului iubirii. Acest elixir era făcut de farmaciştii clujeni acum câteva sute de ani. Formula parfumului “Eau D’Amour” este păstrată cu sfinţenie,  de secole, în reţetarul farmaciei.

 

11:00 Actual Regional (R)

(Transparențe) - R (Reluare)

11:55 Ştiri pe scurt

 
Târgul de Carte Gaudeamus la Cluj-Napoca | VIDEO

Târgul de Carte Gaudeamus la Cluj-Napoca | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Prima zi a Târgul de Carte Gaudeamus de la Cluj-Napoca a fost dedicată îndrăgitului umorist Cornel Udrea.

Începe Campionatul Național de Raliuri | VIDEO

Începe Campionatul Național de Raliuri | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Prima etapă din 2024 este vineri și sâmbătă, Raliul Harghitei.

Scriitoarea Florina Ilis, față în față cu publicul | VIDEO

Academia Română, filiala Cluj-Napoca, lansează o serie de evenimente la care scriitorii se întâlnesc cu cercetători, profesori universitari și ...

 

#tvrcluj