loader
Foto

Galerie foto

Tăiatul porcului la Pătrăhăiţeşti

În ţara moţilor, aproape de Arieşeni, lumea se vede altfel. Ţinutul,  celebru pentru atracţiile sale naturale spectaculoase, ascunde însă şi tradiţii culinare seculare pe care TVR Cluj şi-a propus să vi le dezvăluie.

 

Dan Păvăloiu
România în bucate

Ediția din 8 decembrie este disponibilă online pe TVR+

În cătunul Pătrăhăiţeşti se ajunge dinspre Arieşeni pe un drum forestier, la aproximativ 5 kilometri de şosea. Este considerat unul dintre cele mai izolate din munţii Apuseni, motiv pentru care şi stilul de viaţă al localnicilor şi-a păstrat multe din trăsăturile sale arhaice. Celebra ospitalitate a moţilor de aici a ajuns să fie cunoscută, prin intermediul internetului şi al turiştilor străini, în toată lumea.

Echipa emisiunii "Cu tigaia-n spate" şi-a propus să aducă, în preajma sărbătorilor de iarnă un crâmpei din această lume de o frumuseţe aparte. Nu atracţiile naturale vor fi însă în centrul atenţiei lui Dan Păvăloiu şi a lui Radu Puşcaş, ci un obicei străvechi românesc specific acestei perioade a anului: tăiatul porcului.

Gazdă le va fi nea Voicu, cel care le va dezvălui telespectatorilor TVR Cluj din secretele culinare legate de acest obicei străvechi: de la prepararea cârnaţilor, al slăninei şi a şuncii, la toate celelalte “derivate” gustoase gătite cu această ocazie. Totul asezonat cu... băutura cu care Pătrăhăiţeşti se făleşte peste tot-afinata.

Povestea culinară din Apuseni va putea fi urmărită în premieră pe TVR 3, duminică, 8 decembrie, de la ora 15.30.

15:00 Transilvania culturală

16:00 Observator transilvan

 

"Fără Prejudecăți", la TVR Cluj

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Vă invităm să urmăriți o nouă ediție a emisiunii Fără Prejudecați, sâmbătă, 20 aprilie, începând cu ora 10:00, la TVR Cluj.

“Față în față”, cu Vasile Dîncu

“Față în față”, cu Vasile Dîncu

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Vineri, 19 aprilie, la “Față în față” Loredana Corchiș va discuta cu prof. univ. dr. Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național PSD, despre ...

Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Dan Petrescu a semnat cu CFR Cluj un contract pe 3 ani, dar actualul antrenor interimar nu a fost informat de conducere.

 

#tvrcluj