loader
Foto

„Teatru 30” | VIDEO

Facultatea de Teatru şi Film / UBB Cluj, Universitatea Babeş-Bolyai aniversează 30 de ani de la înființare. TVR Cluj vă propune un serial construit din imagini de arhivă şi interviuri din prezent care prezintă istoria celor 30 de ani.

 

Vasile Hotea-Fernezan

Cele 14 episoade ale seriei „Teatru 30” vor fi difuzate la TVR Cluj, în fiecare duminică de la ora 20:00, primul episod fiind în 24 aprilie. Povestea se va vedea şi pe TVR 3.

Serialul reprezintă o mărturie a istoriei academice clujene și îi prezintă sub formă de portret pe profesorii Ion Vartic, Miriam Cuibus, András Visky, Miruna Runcan, Liviu Malița, Filip Odangiu, Ferenc Sinkó, Ionuț Caras, studenta Ioana Pitic Ioana şi actorul din prima promoție a facultății clujene, Ioan Isaiu.

Primul episod este despre rădăcinile secției de teatru și apoi ale Facultății de Teatru. Aceste rădăcini se regăsesc în trupa Ars Amatoria, grupul de teatru format în jurul cenaclului și revistei Echinox în anii 70. Gruparea Ars Amatoria, considerată avangarda studiului teatral în Transilvania, era o oază de libertate în vremea ei. Începuturile Ars Amatoria cuprind montări din Eugen Ionescu, unele șocante și scandaloase, așa cum își amintește profesorul și regizorul de atunci, Ion Vartic. Puteţi vedea şi fragmente din aceste spectacole, unde îl puteţi urmări pe regretatul Ioan Gyuri Pascu. TVR Cluj se poate vedea live la TVR+.

#teatru30 #galaftf #esticreator #actor #arta #spectacol, #teatruliber, #artaactorului

9:00 Cultart (R)

- R (Reluare)

9:50 Carte de citire

 

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Despre muzică din alte vremuri, la

Muzică şi poveşti savuroase sâmbătă şi duminică, de la ora 15:00, la TVR Cluj, la "Transilvania Culturală". Pe net la aceleaşi ore: ...

Ziua Porților Deschise la Teatrul Național din Cluj-Napoca | VIDEO

De o călătorie fascinantă în lumea teatrului au avut parte sute de clujeni. A fost Ziua Porților Deschise la Teatrul Național Lucian Blaga din ...

 

#tvrcluj