loader
Foto

Galerie foto

Teatrul clujean, în top la Gala Premiilor UNITER

Uniunea Teatrală din România a decernat, la Târgu Mureș, premiile celei de a XXII-a ediții a Galei UNITER. Teatrul clujean a câştigat premii la trei categorii: “Cel mai bun spectacol”, “Cel mai bun actor în rol principal” şi “Cel mai bun debut”.

 

Premiul la categoria “Cel mai bun spectacol” a revenit piesei “Victor sau copiii la putere” de Roger Vitrac, în regia lui Silviu Purcărete şi pusă în scenă la Teatrul Maghiar de Stat Cluj. Pe lista nominalizărilor la această categorie s-au mai aflat “Hamlet” de William Shakespeare, în regia lui László Bocsárdi, (Teatrul “Tamási Áron” din Sfântu Gheorghe) și “Maestrul și Margareta”, după Mihail Bulgakov, în regia lui Zoltán Balász, coproducție Teatrul Național “Radu Stanca” din Sibiu și Teatrul “Maladype” din Budapesta.

“Cel mai bun actor în rol principal” a fost ales Cornel Răileanu pentru rolul “Personajul” din spectacolul “Ce nemaipomenită aiureală”, de la Teatrul Național din Cluj-Napoca, iar premiul pentru “Cea mai bună actriță în rol principal” i-a revenit Alexandrei Fasolă pentru rolul titular din spectacolul “Yentl”, Teatrul Evreiesc de Stat București.

Şi premiul pentru “Cel mai bun debut” a fost câştigat de actorii oraşului din inima Transilvaniei. Lucia Mărneanu şi Leta Popescu au primit premiul pentru spectacolul “Parallel”.

12:00 Transilvania culturala (R)

- R (Reluare)

13:00 tvrcluj.ro

(arhiva)
 

Duminică, 21 aprilie, la "Semn de carte" subiectul a fost "Vârstele subversiunii. Nicolae Steinhardt și deconstrucția utopiilor", de Adrian Mureșan.

Tradițiii și obiceiuri în Săptămâna Mare | VIDEO

Săptămâna Mare este plină de tradiţii pentru credincioşi şi fiecare zi are o însemnătate aparte.

TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

 

#tvrcluj